Doron Kuipers in topvorm in Mijas afgelopen weekend

Doron Kuipers in topvorm in Mijas afgelopen weekend
In de CSI3* GP gisteren over een hoogte van 1m50 was het Ierland die met de winst ging lopen dankzij Richard Howley en Chinook (v. Tygo) die in een tijd van 39,34 seconden door de finish gingen.

Viktor Daem en Bacardi (v. Numero I) hadden in het basis parcours al een mooi hoog tempo. Ook in de barrage hielden de twee de vaart erin om de klok te laten stoppen op 41.49 seconden. Op de derde plaats zagen we Peter Charles die met ABC Quantum Cruise (v. Obos Quality) in 42.68 seconden over de eindstreep ging.

De top vijf van deze internationale rubriek kwam uit het noorden. De Zweedse Antiona Andersson sprong in 43.08 seconden naar de vierde plaats. Terwijl de Duister Mike Patrick Leichle en Folinde van het Slager (v. Contact vd Heffinck) met een rit op safe de vijfde en laatste foutloze ronde neer zette.

Ook Doron Kuipers ging met een prijs naar huis want ondanks het feit dat hij net buiten de top 5 valt, wist hij met Dickyville (v. Quasimodo) een razendsnelle tijd neer te zetten van 40,76 seconden. Door een pechbalkje leverde dit spijtiggenoeg een zevende plaats op en geen top 3 plaats, die met deze tijd zeker mogelijk was.

Doron wist daarnaast ook nog eens te winnen in de 1m40 Premium rubriek. Dit deed hij met Elan, een nakomeling van Canturano, in een tijd van 32,31 seconden waarmee ze ruim voorsprong had op de nummer 2, Antonia Andersson.

Antonia reed met Non Stop (v. Nintender) voor Zweden naar een tweede plaats in een tijd van 34,83 seconden.
Richard Howley, de winnaar van de 1m50 GP, werd derde met Culandro (v. Zilverstone) in een tijd van 35,90 seconden.

Ook werd Doron nog eens zesde en achtste in de 1m40 CSI 3* ster rubriek, waar Leon Thijssen derde werd met Bulavsko (v. Verdi). Doron reed hier Zucces (v. Gerlinus) en Diablo F (v. Canturano) dubbel foutloos rond in een mooie tijd.

 

Resultaten vind je hier