Den Goubergh is klaar voor Christmas Jumping 2013

Vorige week waren het nog de internationale dressuurruiters die aan de start kwamen in het Nederlandse Roosendaal, deze week trekken de internationale springruiters naar Den Goubergh. Naar aanleiding hiervan had Equnews als mediapartner van de 'Christmas Show' een gesprek met organisator Leon van der Pluijm

Van waar is ooit het idee gekomen om de 'Christmas Show' te organiseren? Toen ik begin 2010 Den Goubergh overnam was er een landelijk kerstconcours. Ik ben toen vanaf 2010 ook internationaal gegaan en ik heb er toen ook een eigen naam aan gegeven. Dit is nu al de 4e editie van de Christmas Show.

Waarin onderscheiden jullie zich ten opzichte van andere internationale concours? 
Wij voorzien telkens bij aankomst een welkomstbuffet. Dat is ontstaan toen ik zelf met      mijn kinderen internationaal op wedstrijd ging en er na de keuring bijna nooit ergens op het terrein iets van eten te vinden was. Dat geldt ook voor iedere ochtend, dan is er gratis ontbijt voor de eigenaars, grooms en ruiters. De aankleding en de sfeer van kerst die we op het hele terrein terug laten komen zorgen voor de nodige gezelligheid.

Waarom moeten de Belgische paardenliefhebbers zeker eens een bezoekje brengen?
De topsport die we brengen met vele goede ruiters uit meer dan 30 landen en de gezelligheid die we creëren met onze Christmas Show. Er is eveneens voldoende en goede parkeergelegenheid en het is net over de grens.

Staat er naast de springwedstrijden ook nog iets anders op het programma?
Ja elke vrijdagavond is er live muziek en zaterdagavond een top DJ. Op zaterdagavond 21 december is er na de Grote Prijs nog een grote feestavond!

Naast de twee internationale jumpingwedstrijden staat er op 17 december nog de hengstencompetitie dressuur (vanaf 11u30) en springen (vanaf 17u30) op het programma.

De deelnemerslijsten voor dit weekend:

Masterlist CSI2[1] - Masterlist CSIYH[1]