De Twents gefokte Clintissima springt naar vierde plaats in Grote Prijs van Drammen

De Twents gefokte Clintissima springt naar vierde plaats in Grote Prijs van Drammen
In Drammen werd de dag besloten met een Grote Prijs over 1.50m in de driester competitie. Het bleek een pittig parcours die uiteindelijk maar twee ruiters opleverde in de barrage.

De Turkse ruiter Derin Demirsoy wist de winst achter zijn naam te schrijven met de hengst Harry K (v. Equest Carnute) met wie hij hier tweemaal een foutloze ronde noteerde in een tijd van 39.24 seconden. De voor het thuisland rijdende Martine Myhrer wist met haar Douglas Hill eveneens twee foutloze ronde neer te zetten. De Ard VDL Douglas nakomeling plaatste zich zo op de tweede plaats met een tijd van 39.44 seconden.

De Noor Geir Gulliksen moest in de eerste omloop een strafpunt voor tijd noteren met zijn Seringat (v. Chef Rouge) met wie hij uiteindelijk de derde plaats in beslag nam met een tijd van 79.79 seconden. Het waren vervolgens de Italianen die de top vijf wisten te voltooien. Zo was het Marta Bottanelli en haar KWPN-er Clintissima (v. Clinton), die deels in eigendom is van de Brit James- Paterson-Robinson, met wie zij naar de vierde plaats wist te rijden met twee strafpunten in 83.51 seconden. De vijfde plaats ging naar Samuele Maestri en zijn Colada 6 (v. Colman) die hier vier strafpunten noteerden in 73.00 seconden.

Beste Nederlander in het veld was Henk van de Pol die zijn Flugel van 't Palmenhof (v. Triomphe de Muze) naar de vijftiende plaats wist te sturen. Hij moest 4 strafpunten noteren in een tijd van 76.36 seconden.

Klik hier voor alle resultaten