Daniel Deusser en Steve Guerdat blikken vooruit op de Olympische Spelen in Knokke Hippique

Daniel Deusser en Steve Guerdat blikken vooruit op de Olympische Spelen in Knokke Hippique

De drie beste ruiters ter wereld zijn allemaal aanwezig op Knokke Hippique. Stephex kon een exclusief interview met hen regelen. 

- De internationale showkalender is nogal wat veranderd. Stond Knokke Hippique altijd op de lijst voor je reis naar Tokyo?

Steve: Ja, zeker. Vanaf het begin van Knokke Hippique stond deze show op mijn favoriete wedstrijdlijst. Wanneer mijn kalender het toelaat, ben ik aanwezig. De wedstrijd heeft uitstekende faciliteiten voor zowel de ruiters als de paarden. De organisatie is super, en het is over het algemeen een topwedstrijd.

Daniel: Natuurlijk! Voor mij als Stephex-ruiter is dit een erg handige wedstrijd. Ieder van ons team is hier en niet alleen wij, maar alle ruiters kunnen concurreren met veel paarden in alle verschillende competities.

- Jullie staan ​​allebei op de longlist voor de Olympische Spelen om jullie landen te vertegenwoordigen. De ogen van de wereld zijn op jou en je paarden gericht. Hoe voel je je nu de Olympische Spelen steeds dichterbij komen?

Daniel: Het is niet de eerste keer dat ik voor de Olympische Spelen word geselecteerd, dus ik weet een beetje wat ik kan verwachten. Mijn doel is om een ​​sterk en fit paard te hebben om mee te strijden. Op dit moment ligt mijn focus op goed presteren hier en de rest komt daarna.

Steve: De aanloop naar de Olympische Spelen voelt deze keer een beetje anders aan. Het hele afgelopen jaar is echt anders geweest. Om de een of andere reden voelt Tokyo niet alsof het voor mij om de hoek is. Maar ik heb hier beide paarden van mijn long list om ze voor te bereiden en op te bouwen naar de Olympische Spelen.

- Steve je staat op de longlist voor Tokyo met twee paarden, Venard de Cerisy & Victorio des Frotards. Kun je ons iets over hen vertellen en waarom je misschien de voorkeur geeft aan de een boven de ander?

Steve: Venard de Cerisy is mijn eerste keuze. Hij is een zeer sterk paard en hij is de meeste tijd succesvol geweest. Het wordt zijn eerste grote kampioenschap. De afgelopen twee wedstrijden presteerde hij echter niet op topniveau. Het is dus aan mij om uit te zoeken waarom en hem terug in topvorm te brengen, hopelijk hier in Knokke. Als we het hier goed hebben, is er een goede kans om goed te presteren.

- Daniel, je bent ook een sterke kanshebber voor het Duitse team. Als je bent geselecteerd, is het je tweede keer op de Olympische Spelen. Zijn er met de ervaring die je hebt, dingen die je dit keer anders gaat doen in de aanloop qua voorbereiding voor jezelf en je paard Killer Queen VDM?

Daniel: Ik ben al eens eerder naar de Olympische Spelen geweest. Maar dit jaar is alles anders. En ik verwacht dat de Olympische Spelen dat ook zullen zijn. Ik ben begin dit jaar begonnen met wedstrijden in Wellington met Killer Queen. Toen we terugkwamen, had ze een paar weken vrij, maar nu moeten we echt weer aan de slag. Ik hoop dat we aanstaande zondag in de Grand Prix kunnen laten zien dat we in topvorm zijn. 

Source: Stephexevents