Cornet Obolensky hengst absolute veilingtopper op de Foal Auction 111

Cornet Obolensky hengst absolute veilingtopper op de Foal Auction 111
De VIP tent was aan twee zijdes van de tent goed gevuld, en ook de rest van hippisch centrum De Kraal was gezellig druk vanavond tijden de Foal Auction 111 tijdens CSI Zandhoven.

De avond ging traditioneel van start met de veiling van een pony-veulen. Het zwartbonte veulen stal meteen alle harten, en het eerste bod kwam onmiddellijk binnen. Samen met dit veulen werden twee kunstwerken geveild, geschilderd door Axel en Helena Theeuwes. De combinatie van kunstwerken en ponyveulen was uiteindelijk goed voor maar liefst 4.500 euro. Dit geld gaat naar het goede doel, namelijk het internaat voor kinderen met gehoorproblemen in Bila Tserkva.

De absolute veilingtopper was Cool Livity Z, een hengstenveulen van Cornet Obolensky uit een moeder van Lord Z. Hij bracht maar liefst 29.000 euro op.

Een heel aantal springveulens brachten 20.000 euro op. Zo ging als eerste Espinoza 111 onder de hamer voor dit mooie bedrag, een merrieveulen van El Barone 111 uit een Heartbreaker merrie. Ook Chaussée d'Amour Z, een merrie uit Cornet Obolensky x Nonstop werd verkocht voor 20.000 euro. Het eerste hengstje dat dit totaalbedrag verzamelde was Romanov van Schuttershof. Hij is gefokt uit een moeder van Kashmir van Schuttershof met Thunder van de Zuuthoeve als vader.

Er werd ook één embryo verkocht vanavond. Het embryo van Think Twice 111 Z, Udarco van Overis x Toulon, bracht eveneens 20.000 euro op.