Bloedstollende barrage van FEI Wereldbeker Bordeaux: Guerdat wint, Deusser en Bruynseels volgen

Bloedstollende barrage van FEI Wereldbeker Bordeaux: Guerdat wint, Deusser en Bruynseels volgen

Na een razendsnelle ronde van Steve Guerdat in deze barrage van de FEI Wereldbekermanche 1,65m was de druk enorm op de schouders van Daniel Deusser en Niels Bruynseels. 

QUICK RESULT

1. Steve Guerdat - Victorio des Frotards
2. Daniel Deusser - Jasmien v. Bisschop
3. Niels Bruynseels - Illusionata van 't Meulenhof


Pieter Devos en Apart legden een voorbeeldige barrage af in 32,23 seconden. De vijftienjarige KWPN'er van Larino toonde zich van zijn beste kant, en bezorgde Devos de voorlopige leiderspositie nadat ze de tijd van Roger Yves Bost en Luciana Diniz verbeterd hadden. Maar dat was buiten Steve Guerdat gerekend. De huidige leider van de Wereldbekerranking stuurde de 11-jarige Victorio des Frotards (Barbarian) in 30,82 seconden naar een zo goed als onklopbare eerste plaats. 

Daniel Deusser nam vervolgens de handschoen op met Jasmien v. Bisschop, een elfjarige merrie van Larino. Zij kruisten de finishlijn in 31,59 seconden en stuurden zo Devos en Apart naar de derde plaats. Als laatste verscheen Niels Bruynseels voor de Belgen in de ring met Illusionata van 't Meulenhof (Lord Z). Deze twaalfjarige BWP-merrie wist de klok op 31,71 seconden te stoppen en nam zo het brons van Apart over. 

De vijfde plaats ging eervol naar thuisruiter Roger Yves Bost en Sangria du Coty (Quaprice Bois Margot), die onder luid applaus van het thuispubliek foutloos finishten in 32,96 seconden. 

Maikel van der Vleuten stuurde Dana Blue (Mr. Blue) met één fout doorheen de basisomloop naar plaats 18, Bart Bles en Kriskras DV (Cooper vd Heffinck) kregen ook één foutje. 

Klik hier voor het volledige resultaat.