Bertram Allen's Magic Shadow op 28 jarige leeftijd overleden

Bertram Allen's Magic Shadow op 28 jarige leeftijd overleden
Voor de Ierse springruiter Bertram Allen is er verdrietig nieuws. Zijn oude toppaard Magic Shadow is gisteren vredig overleden in zijn stallencomplex in Hünxe. Magic werd 28 jaar.


"Magic had zijn eigen speciale karakter. Het was een echte lieverd, maar ook een fantastisch leerpaard die het geweldig vond om te winnen. Hij had een zeer bijzonder plekje in onze familie". Niet alleen Bertram, maar ook Lucy, Grace en jongere broertje Harry wisten veel te leren van Magic. Na zijn sportief pensioen genoot hij dag en nacht van speciale verzorging van ons team in Hünxe.


Voordat Allen in het zadel plaatsnam was het de Ier Darragh Kenny en daarvoor nog de Brit Charli Evans die in het zadel zaten.


'Magic was echt onderdeel van onze familie en laat een leegte achter zoals geen enkel ander dier dat ooit zal doen. Hij zal dan ook worden herinnerd voor zijn successen, maar vooral ook voor zijn fantastische karakter en de vriendschap die dit paard met zich mee brengt. Dank je wel Magic, je was onze wonder pony. We zullen je missen", aldus Allen op zijn website.