Belgische voormalige topruiters nogmaals aan het werk (VIDEO)...

Belgische voormalige topruiters nogmaals aan het werk (VIDEO)...
Het is nog iets minder als een maand en de Vlaanderens Kerstjumping van Mechelen staat voor de deur. Op 26 december komen de toppers van vroeger nog eens aan de start in hun eigen masters. Over drie rondes zullen verschillende levende legendes het tegen elkaar opnemen.

De ruiters gaan van start in een 1.35m startronde en werken toe naar een 1.50m barrage. Een fout kan meegenomen worden naar de barrage als vier punten.

De affiche werd door Mechelen aangekondigd als:  Het gaat hier om de Mechelse favoriet allertijden, hij die 2 wereldbekers in Mechelen op zijn naam schreef-Ludo Philippaerts, de man die sensatie maakte in de 6-baren-Marc Van Dijck, Wereldbeker winnaar 1999-Rudi Helsen,  Belgische Kampioenen: Johan Lenssens en Kristof Cleeren,  de mannen die zo vaak ons land vertegenwoordigden-Michel Blaton en Joris Meulemans, organisators, paardenhandelaars & ruiters-Stephan Conter en Axel Verlooy, top ruiter & coach-Gilbert de Roock en de man voor wie geen muur te hoog staat-Jean De Grande.



En dat de ruiters er klaar voor zijn... op 27 november, ongeveer een maand voor de start, kwamen alle combinaties samen op het Azelhof om zich voor te bereiden. Mac Van Dijck begeleide de ruiters die na ettelijke jaren nogmaals terug in het zadel zitten.

Enkele van de leukste "quotes"

  • Stephan Conter: "Het rijden is echt plezant geworden. Vroeger was het anders, toen was je meer bezig met de paarden er over te 'stampen'. Echt toffe paarden."

  • Ludo Philippaerts komt galloperend met enige vertraging de piste binnen: "Ja jongens, waar is dat feestje hier. Wanneer starten we?"

  • Wanneer Gilbert De Roock de pannen van het dak springt en de hindernissen op 1.50m hoogte staan wordt hij goed toegejuichd: "Is dat hier als training of voor de verkoop..."


Kortom het wordt een leuke avond om naar uit te kijken!

Klik hier voor meer info