Bart Bles schrijft Big Tour Grand Prix op naam op Outdoor Gelderland

Bart Bles schrijft Big Tour Grand Prix op naam op Outdoor Gelderland
In Arnhem werd op het Outdoor Gelderland zojuist de Big Tour Grand Prix verreden in de een-ster competitie op een hoogte van 1.30m. Het waren de Nederlanders die hier in eigen land de overmacht wisten te behouden.

De winst ging naar Bart Bles met zijn KWPN-er El Divo (v. Lord Sandro) die hier in de barrage met maar liefst 27 deelnemers naar de snelste foutloze tijd wist te rijden in 30.97 seconden. Hij bleef daarbij voor op Doron Kuipers die zijn Froukjecara (v. Washington) naar de tweede plaats stuurde in een tijd van 31.24 seconden. Ook Harrie Wiering vinden we terug op het podium met zijn Folinda (v. Van Gogh) met wie hij naar de derde plaats reed in 31.49 seconden.

Sanne Thijssen wist haar Carinja 18 (v. For Fashion) naar de vierde plaats te sturen in 31.67 seconden. Het was vervolgens de Spaanse Diana Marsa-Lafarge die de top vijf completeerde door haar Andi D Emiralia (v. Diamant de Semilly) naar een tijd te rijden van 32.08 seconden.

De winst in de Small Tour finale op 1.25m in de een-ster competitie ging naar de Mexicaan Ernesto Canseco met zijn Fugero Carlos (v. Zirocco Blue VDL) met wie hij hier voor het VDL Stud een tijd behaalde van 40.09 seconden. Hij verwees daarmee de Australiër James Paterson-Robinson naar de tweede plaats. De voor Van Grunsven Jumping Stables rijdende Robinson zadelde zijn Querida (v. Quidam's Rubin) met wie hij naar een tijd reed van 40.33 seconden).

Het was Kevin Olsmeyer die de Nederlandse eer hier hoog wist te houden door zijn Filemon (v. Clinton) naar de derde plaats te rijden in een tijd van 42.22 seconden. Het was vervolgens de Amerikaanse Lexy Reed die haar Fearless (v. Tangelo van de Zuuthoeve) naar de vierde plaats reed in 42.65 seconden. De Belg Pieter Clemens wist zich naar de vijfde plaats te rijden met Emadermus Pp (v. Cooper v. Heffinck) met wie hij rondkwam in 44.85 seconden.

Voor Ben Schröder was er nog een zesde plaats met Grodino (v. Eldorado van de Zeshoek) die hier nog naar een tijd wist te rijden van 46.02 seconden.

Klik hier voor alle resultaten