AES Hengstenkeuring op 19 september

AES Hengstenkeuring op 19 september
Vooruitlopend op de hengstenkeuring in december organiseert het stamboek AES op 19 september in Schijndel een extra hengstenkeuring. Het AES maakt hierbij gebruik van de entourage van de European Sport Horse Auction, de driedaagse veiling van maandag 17 (2/3-j), dinsdag 18 (4/6-j) en woensdag 19 september (veulens).

De hengstenkeuring van het Anglo-European Studbook begint om 10.00 uur en duurt naar verwachting tot 14.00 uur. De inschrijving is vanaf vandaag geopend voor hengsten vanaf 2,5 jaar, gericht op springen, dressuur en eventing. Alle hengsten worden op de straat beoordeeld door het internationale jurypanel. De oudere hengsten verschijnen dan onder het zadel in de wedstrijdring buiten, de hengsten die nog niet onder het zadel zijn worden getoond in de veilingpiste.

Hengsten kunnen worden aangemeld via de website https://angloeuropeanstudbook.nl/ (en dan Mijn AES), via de mail naar info@aesbenelux.com of een telefoontje naar directeur Joris van den Oetelaar: +31 611 484844.

Hengsten kunnen op de keuring op 19 september goedgekeurd worden op verschillende niveaus of een promotie verdienen naar een hogere status. De jury kan besluiten om een hengst de status ‘registered’ te geven, waarmee tien merries voor eigen gebruik kunnen worden gedekt. De status ‘licensed’ betekent dat er dertig merries commercieel gedekt mogen worden.  De status ‘approved’ betreft een algemene goedkeuring voor hengsten vanaf vier jaar oud onder het zadel. De ‘elite’-status is voorbehouden aan hengsten die op internationaal niveau presteren.


Website