6 van de top 10 beste ruiters ter wereld naar LGCT Mexico

6 van de top 10 beste ruiters ter wereld naar LGCT Mexico
Het is bijna zover! Het nieuwe seizoen van de Global Championstour al in Mexico van start gaan. Tijdens de 12de editie van deze internationale tour zal voor de tweede keer in Mexico Stad gestreden worden op de gras piste van Campo Marte. In het hartje van Mexico Stad rijden van 6-9  april de beste ruiters en paarden ter wereld.

Maar liefst 6 van de top 10 beste ruiters in de FEI ranking komen naar Mexico waaronder,

FEI ranking leider Daniel Deusser (1)  is sinds zijn bronzen team medaille op de olympische spelen in 2014 niet meer te stoppen. Hij werd nationaal kampioen van Duitsland, stond tweemaal op het podium op tijdens het Europees kampioenschap en brengt elk paard dat hij uitbrengt naar een hoger niveau. 

Christian Ahlmann (3)  staat ook al al jaren op ieders lijstje al een van de topfavorieten. Als Europees Kampioen en winnaar van de Longines FEI World Cup Jumping Finale, zijn we zeker dat hij ons in Mexico niet teleur zal stellen.

Eric Lamaze (5) – Deze Canadese ruiter heeft sinds vele jaren een warme thuis in België. Eric won onder andere reeds de Grote Prijs van Aken en de Olympische spelen in Peking. In Rio greep hij naast goud, maar mocht hij toch tevreden zijn met een bronzen medaille. Hij blijft jaar na jaar klimmen op de ranking lijst.

Simon Delestre (6) – Door een blessure van zijn paard kon hij niet aanwezig zijn in Rio, maar dat weerhield hem niet toch een zesde plaats te bemachtigen op de ranking lijst. Tijdens de afgelopen 4 jaar stond Simon meermaals op het podium tijdens de Grote Prijs van de LGCT en ook hierbuiten weet hij vaak te winnen.

Kevin Staut (8) – Kevin was de winnaar van het Olympisch goud vaan het Franse team in Rio. Ook werd hij tweede in de teamcompetitie van de WEG en was hij individueel Europees Kampioen in 2009.

Scott Brash (9) - Naast een gouden Olympische medaille voor het team in Londen en een Europese Titel individueel in 2013, weet Scott ook tijdens het jaar goed te scoren in de LGCT. De afgelopen twee jaar won Brash maar liefst zes Grote Prijzen en dit met hetzelfde paard.

Net terug van de Longines FEI World Cup Jumping Finale zullen ook deze twaalf ruiters erbij zijn in Mexico voor de aftrap van het twaalfde seizoen: Max Kuhner (AUT), Nicola Philippaerts en Gergory Wathelet (BEL), Simon Delestre en Kevin Staut (FRA), Denis Lynch (IRL), Lorenzo de Luca (ITA), Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten (NED), Ali Al Thani (QAT), Steve Guerdat en Martin Fuchs (SUI). De winnaar van de LGCT Mexico van vorig jaar, Roger Yves-Bost, zal ook dit jaar een gooi doen naar de Grote Prijs van Mexico.