12.000 Euro voor Cornet Obokensky x Diamant de Semilly embryo op Hippochamp veiling

12.000 Euro voor Cornet Obokensky x Diamant de Semilly embryo op Hippochamp veiling
Het online live bieden is nog steeds een nieuw begrip maar geniet stilletjes meer aandacht. Gisteravond haalde een embryo van Cornet Obolensky x Diamant de Semilly de hoogste bieding op de Hippochamp veiling. Het embryo blijft voor 12.000 euro in eigen land.

In totaal werden drie embryo's en 19 paarden en veulens aangeboden tijdens de november editie van de veiling. Elf van de 21 loten vonden een nieuwe eigenaar. Het duurste paard was de merrie, Faluna vh Appelsvoordehof (Argentinus x Zeus). De dertienjarige merrie verhuist voor 8.000 euro richting Frankrijk.

Het tweede meeste geld werd er geboden voor de vijftienjarige merrie, Pretty de Riverland. De merrie (Blue Blanc Rouge II x Jalisco B) is momenteel drachtig van Cicero Z van Paemel en verhuist voor 7.000 naar Frankrijk.

Het duurst verkochte veulen in de veiling was het merrie veulen Source Optima (Hunter's Scendix x Quick Star). Moeder van het merrieveulen Anita du Park springt met Max Sebrechts op een 1.45m niveau. Voor 4.600 euro blijft het merrieveulen in eigen land.

Gemiddeld werd er 3.900 euro betaald per veulen, 12.000 euro voor een embryo en 6.050 euro voor een paard.

"Inderdaad," aldus Eric Goossens. "Voor deze prijs kon ik deze embryo absoluut niet laten voorbijgaan. Het is wel een ingevroren embryo maar de verzekering mogelijkheden van Catherine de Buyl om het embryo te verzekeringen tot 120 dagen na geboorte hielp me bij mijn beslissing. Als fokker hoop ik natuurlijk op een merrietje, maar geeft toe, een dekhengst van Cornet Obolensky uit de volle zus van Dimanthina en Emerald van ‘t Ruytershof zou ook niet misstaan."