King Edward won met Henrik teamgoud op de Olympische Spelen in Tokio en behaalde een vierde plaats individueel op de Spelen. De elfjarige BWP-ruin werd gefokt door Wim Impens in Ressegem.

Henrik von Eckermann en BWP ruin King Edward in de LGCT Super Grand Prix. (Foto: Tomas Holcbecher)

Henrik von Eckermann bleek sprakeloos te zijn vlak na zijn winnende ronde. "Dit is gewoon een ander level. Het is ongelooflijk. In de tweede ronde voelde King Edward de spanning en de druk. Zo kon ik echt met veel meer zelfzekerheid rijden. Hij sprong voor zijn leven vanavond", aldus von Eckermann aan GCTV.

Sergio Alvarez Moya en KWPN ruin Alamo (v. Ukato) namen de tweede plaats mee naar huis. Ook zij wisten in beide rondes de nul te behouden en hij reed zijn tweede ronde in een scherpe tijd van 62,48 seconden die enkel Von Eckermann wist te kloppen.

Sergio Alvarez Moya met zijn KWPN ruin Alamo in de LGCT Super Grand Prix. (Foto: Tomas Holcbecher)

Olympisch duo Ben Maher en Explosion W (v. Chacco Blue) noteerden vier strafpunten in de tweede ronde, wat hen op een derde plaats bracht. Zij reden over de finish in 60,65 seconden.

Darragh Kenny en VDL Cartello (v. Cartini) tikte een balk aan en moesten zo vier strafpunten noteren. Hoewel ze een snelle tijd hadden van 60,72 seconden in de tweede ronde, was het net niet snel genoeg voor een podiumplaats en moesten het doen met een vierde plek.

Scott Brash reed met Hello Jefferson (v. Cooper vd Heffinck) zijn tweede ronde in 62,00 seconden. Maar hij moest een springfout meenemen van de eerste ronde. Dit maakte dat het duo op een vijfde plaats belandde.

Scott Brash en Hello Jefferson in de LGCT Super Grand Prix. (Foto: Tomas Holcbecher)

De Nederlandse Harrie Smolders reed met Bingo du Parc (v. Mylord Carthago HN) naar een elfde plaats. Hij noteerde twaalf punten in de eerste ronde en één puntje voor de tijd in ronde twee.

Eerder vandaag werd er bekend gemaakt dat publieksfavoriet Malin-Baryard Johnsson H&M Indiana op stal ging laten staan voor deze finale en in de plaats een gewaagde keuze maakte door haar relatief onervaren, negenjarige hengst El Barone 111 Z in te zetten. Dit zorgde voor een schokkende weigering in de eerste ronde van de deze finale. Hierdoor kwam Malin niet aan de start in de tweede ronde.