Alexa kondigde op haar sociale netwerken aan dat ze de stallen van Hilmar Meyer na zes en een half jaar verlaat. Zij blijft wel in Duitsland en zal niet ver hoeven te verhuizen. Haar volgende halte is de Michaels-Beerbaum stal, die maar tien minuten verderop ligt. Ze had al eerder paarden gereden voor Markus Beerbaum en Meredith Michaels-Beerbaum. Nu gaat ze er full time aan de slag als ruiter.  

"Natuurlijk was dit geen gemakkelijke beslissing. Hilmar heeft alles voor me gedaan. Daar ben ik super dankbaar voor! Maar ik ben al bij hem sinds ik zes jaar geleden naar Duitsland kwam en ik wil me verder ontwikkelen en ook nog iets anders zien. Daar is het nu tijd voor. Hilmar kan mijn beslissing begrijpen", aldus Alexa. 

Alexa Stais komt uit Zuid Afrika, maar haar grootvader is Cyprioot. Voor Stais was het een sportieve beslissing om van nationaliteit te veranderen: "Ik ben Zuid-Afrikaan in hart en nieren. Maar rijden voor Cyprus maakt veel dingen vanuit sportief oogpunt veel gemakkelijker, omdat het een EU-land is. Dat opent veel meer mogelijkheden."




Bron: St Georg