In de open brief zegt hij: 

Hisham Hatab (voorzitter Egyptisch Olympisch Comité),

Ik heb getwijfeld of ik dit al dan niet op sociale media zou schrijven. Uiteindelijk heb ik toch beslist om m'n stem te laten horen om mijn mede-Egyptenaren de waarheid te zeggen en om een beter Paardensport ecosysteem te hebben. 

Door wat ik nu zie en de laatste jaren heb ervaren kan ik met vertrouwen zeggen dat jullie (EOIC) alle kansen op succes voor een Egyptisch team van wereldklasse hebben kapotgemaakt. Ik walg van jullie gedrag. Al jullie beslissingen waren puur gericht op persoonlijk voordeel en tegen de Egyptische paardensport.

Wij atleten hebben enorm hard gewerkt om met ons eigen geld en eigenaars het sterkste Egyptische team in de geschiedenis te bouwen, zonder enige steun van de federatie. Jullie hebben dit succes afgebroken en tegengehouden voor jullie eigen voordeel. 

De hoeveelheid respect die het team zou krijgen en de hoeveelheid ruiters van 5* niveau die we in de toekomst zouden kunnen hebben... Jullie hebben alles kapotgemaakt door een puinhoop te veroorzaken tussen de teamleden en de gehele paardensport community. 

Ik weet dat deze brief u niets doet, maar ik wil dat al mijn mede-Egyptenaren weten hoe ik me voel en hoe verdrietig ik ben om te zien hoe je de Egyptische paardensport en onze droom voor medailles hebt vernietigd. Ze moeten weten dat jij en je corrupte ploeg het Egyptische team hebben vernietigd voor je persoonlijke agenda. U hebt een team ten val gebracht dat op weg was naar de top dankzij ons harde werk en toewijding. 

Het is niemand anders kwalijk te nemen dan de huidige federatie onder uw bewind. 

Ik kon me niet langer stil houden.

Bron: Facebook