Matz en zijn paarden waren verhuisd naar Palm Meadows Training Center in Boynton Beach, Florida, voor de winter. Equine Veterinary Care, die de schuur deelde, was om 16.00 uur gesloten was voor de vakantie.

"We lijken alles verloren te hebben, maar gelukkig waren er geen paarden of mensen bij betrokken," vertelde Dr. Kathleen Anderson, eigenaar van de polikliniek, aan Paulick Report. "Er was veel diagnostische apparatuur: Röntgenfoto's, echografie, de apotheek, plus medische dossiers."

De brand heeft naar schatting 850.000 dollar aan schade aangericht aan de schuur, volgens de eerste schattingen van het Maryland Office of the State Fire Marshal. 

"Ik heb alleen foto's gezien omdat het tijdens de vakantie was... We weten nog niet hoe de situatie is", zei hij maandag. "We zijn gewoon blij dat er geen mensen of paarden gewond zijn geraakt."

De brand begon rond 18.40 uur en leek te zijn begonnen in de dierenkliniek, hoewel een precieze oorzaak nog moet worden vastgesteld, volgens de staatsbrandweercommandant. Het kostte ongeveer 50 brandweerlieden bijna twee uur om het vuur onder controle te krijgen, zeiden de ambtenaren. De schuur was niet uitgerust met een sprinkler systeem, vertelden ze de Cecil Whig krant. 

Matz was lid van drie Amerikaanse Olympische springteams en maakte deel uit van het gouden medaille winnende team op de Wereldkampioenschappen 1986 in Aken, Duitsland. In de paardenracerij is hij vooral bekend als de trainer van 2006 Kentucky Derby winnaar Barbaro en 2012 Belmont Stakes winnaar Union Rags.

Bron: The Chronicle Of The Horse / Paulick Report / Thouroughbred Daily News 

Photo: Photo by Jay Heike on Unsplash