Aanstaande donderdag 12 maart begint Indoor Brabant, het enige vijfsterren indoor-concours van ons land. Hier zullen de beste dressuur en springruiters van de wereld rijden om de zeer goed gevulde prijzenpot in de Brabanthallen. Op zaterdagmiddag is de laatste wereldbekerwedstrijd in de dressuur van dit seizoen, wat een van de hoogtepunten is van dit weekend. Een ander bijzonder moment op deze zaterdag is de bekendmaking van het Rabo Talententeam 2015. Tevens zijn er dit jaar wedstrijden voor regionale ruiters, Para-dressuur en de KNHS-RoelofsenJeugd Competitie.

Zaterdag de laatste wereldbekerkwalificatie dressuur van dit seizoen:

Tijdens Indoor Brabant zat het volledige Nederlandse bronzen WK team van Caen meedoen in Den Bosch.

- Laurens van Lieren met Ulysses la Haya. - Edward Gal met Glock's Undercover NOP. - Hans Peter Minderhoud met Glock's Flirt. - Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival NOP. - Diederik van Silfhout met Arlando NH NOP. - Kirsten Beckers met Westpoint.

De buitenlandse concurrentie komt onder andere van: Isabell Werth met haar toppaard Don Johnson FRH, Fabienne Lütkemeier met haar Qui Vincit Dynamis, Sönke Rothenberger. België wordt vertegenwoordigd door Jeroen Devroe met zijn talentvolle Eres DL en Morgan Barbançon verdedigt de Spaanse vlag met Painted Black, de hengst die voorheen door Anky van Grunsven werd gereden.

Voor de volledige startlijst klik hier.

Naast de wereldbekerwedstrijd biedt Indoor Brabant nog veel meer dressuur. Een viersterren Grand Prix, de Rabobank U25 Grand Prix voor ruiters tot 25 jaar, de beste ruiters uit de regio’s Brabant, Gelderland, Limburg en Zeeland strijden tegen elkaar en er is een viertallen wedstrijd. Donderdagavond is de ring in de Peelhal gereserveerd voor de KNHS Para-dressuur Trophy. Hierin rijden de ruiters die afgelopen week in Doha alles wisten te winnen. Met medewerking van Rabobank Foundation, DVB Foundation en de KNHS is er tijdens deze speciale parasport avond veel meer te zien. Zo valt er te genieten van: mennen met wereldkampioen Koos de Ronde, Aad van Marwijk en Dinja Steenkamp, clinics van Nicole den Dulk en Chris Haazen en een demonstratie met Coby van Baalen, Sanne Voets en Glasten Krapels. Wereldtop van de springruiters Heel veel geld is er zondagmiddag voor de springruiters te verdienen in de Rolex Grote Prijs van ’s Hertogenbosch. Dat trekt ’s werelds beste springruiters aan. Maikel van der Vleuten (Someren), Jur Vrieling (Holwierde), Jeroen Dubbeldam (Weerselo) (die zaterdagavond gehuldigd zal worden als Ruiter van het Jaar) en Gerco Schröder vertegenwoordigen het gouden WK team en krijgen uit eigen land concurrentie van onder andere Willem Greve (Markelo) en Brabanders Harrie Smolders (Hooge Mierde) en Piet Raijmakers jr (Asten). Zeven ruiters uit de huidige top 10 van de wereldranglijst, Olympisch kampioen Steve Guerdat, Europees kampioen Roger-Yves Bost, en wereldbekerwinnaar Daniel Deusser maken dat het dit jaar het beste deelnemersveld is dat ooit bij Indoor Brabant aan de start kwam. Donderdag en zondag is Indoor Brabant het podium voor de KNHS Roelofsen Jeugd Competitie voor Junioren, Young riders en ponyruiters die in de Brabanthallen ervaring op kunnen doen. De regionale ruiters in de klassen M en Z/ZZ keren terug naar Indoor Brabant voor een provinciale wedstrijd. Voor meer informatie en het programma van Indoor Brabant ga naar: www.indoorbrabant.com Foto: Diederik van Silfhout met Arlando NH NOP