De eerste finale op het Wereldkampioenschap voor jonge paarden zit er net op. Daarin kreeg het publiek veel goede jonge paarden te zien en was de spanning in de barrage, met 20 combinaties, te snijden.

De jonge Ier Michael Pender, die overmorgen pas zijn zeventiende verjaardag viert, nam al snel de leiding met Z Seven Canya Dance (v. Can Ya Maken) in een tijd van 39:04 seconden. Maar Pender had in deze barrage twee troeven en als voorlaatste starter deed hij met de Coltaire Z-dochter Z Seven Caretina nog

beter door de finish te halen in een tijd van 38:86 seconden. Zo stond de Ier, die in 2015 en 2014 nog team zilver won op het EK voor pony's op plaatsen één en twee.

willem_greve_garant_wk_16

Maar dat was buiten de Nederlander Willem Greve gerekend die als laatste starter met de KWPN hengst Garant (v. Warrant) nog sneller was. Een tijd van 38:46 seconden leverde hem de gouden medaille op.

Met Jil Verheij en Agana van het Gerendal Z (v. Aganix du Seigneur Z) kregen we nog een Nederlandse amazone op de vierde plaats. Patrick Mc Entee en Best of Mury Marais Z (v. Bonaparte Z) eindigden op de vijfde plaats. Walter Lelie en de BWP'er Le Diamant Horta (v. Diamant de Semilly), die dit seizoen de nationale cyclus wonnen, zagen we terug op de zesde plaats.

Loewie Joppen en Calvara DI Z (v. Calvaro Z) klasseerden zich op de zevende plaats.

Klik hier voor de uitslag.michael_pender_wk_16