Willem Greve won deze ochtend goud op het Wereldkampioenschap voor 5-jarige springpaarden met de KWPN hengst Garant. De zoon van Warrant is goedgekeurd voor het AES en komt uit de stam van o.a. Valentino Velvet (ex. Simon Delestre) en Zilver (Juan Carlos Garcia).

Willem Greve: "De eerste twee dagen sprong Garant al super en vandaag gaf hij mij opnieuw een goed gevoel. Natuurlijk moet je op een kampioenschap geluk hebben. Vorig jaar werd ik hier derde en vandaag is het mij gelukt om het af te maken. Door als laatste binnen te gaan had ik alles goed kunnen volgen. Natuurlijk weet je dat je in een barrage met 20 combinaties er voluit voor moet rijden. Michael had veel druk op ons gezet met zijn twee snelle omlopen. Maar met zo een goed paard als Grant is het makkelijker om zo een kampioenschap te winnen. Ik heb hem in mei van dit jaar onder het zadel gekregen. Hij was op dat moment nog vrij groen, daarom heb ik hem wat kleine parcoursen laten lopen. Gelukkig kregen we voor dit kampioenschap een wildcard. Ik wou naar hier komen om hem wat ervaring te laten opdoen. Om hier dan met goud naar huis te mogen gaan had ik niet verwacht. Maar met zijn kwaliteiten is deze titel meer dan terecht voor Garant."

Michael Pender (zilver en brons): "Mijn paarden sprongen deze week heel goed. Het is mijn eerste jaar dat ik kon deelnemen aan dit kampioenschap. Ik heb al veel kampioenschappen bij de pony's gelopen en medailles gewonne, maar dit is toch veel leuker om te doen. Ik moet nu nog twee jaar naar school gaan en nadien ga ik verder als professionele ruiter."