Dit weekend werd in Varsseveld onder prachtige weersomstandigheden de bekende internationale eventing wedstrijd verreden. Naast de internationale wedstrijden stonden er ook twee KNHS kampioenschappen op het programma. In het tweesterren kampioenschap ging de winst naar Stephan Hazeleger met zijn Dupon. In het voor eerst verreden kampioenschap voor zesjarige paarden ging de winst naar de hengst Famous gereden door Alice Naber.

Het team van Hippisch Festijn Varsseveld had ook dit jaar weer een mooie cross neergezet. Voor het eerst waren er naast de traditionele korte één en twee sterren wedstrijd (CIC1* en CIC2*), ook een zogenaamde lange één ster (CCI1*) en internationale pony wedstrijd aan het programma toegevoegd. Het KNHS twee sterren kampioenschap was onderdeel van de internationale wedstrijd in die klasse. Het kampioenschap voor de zesjarige paarden werd verreden als onderdeel van de CIC1*. Oorspronkelijk stond er ook nog een kampioenschap voor zevenjarige paarden op het programma, maar daarvoor was de deelname te gering.

Hazeleger kampioen

De Duitse Ingrid Klimke was oppermachtig in de internationale rubrieken en won zowel de CIC1* als CIC2* rubriek. In de CIC2* kwam Renske Kroeze (Biezenmortel) op een hele knappe tweede plaats. Zij mocht echter niet deelnemen aan de KNHS titelstrijd in de twee sterren wedstrijd om dat zij eerder dit jaar al uitkwam op een hoger niveau. Zo kwam de titel terecht bij Stephan Hazeleger (Otterlo) die in het individuele klassement als vierde eindigde, direct achter Olympisch kampioen Michael Jung. Tweede in het kampioenschap en achtste in de internationale wedstrijd werd Larissa Hartkamp (Lunteren) met D’Artagnan, derde Merel Blom (Aalten) die met Viva la Vida als tiende eindigde in de internationale wedstrijd.

Kampioen Hazeleger was blij met de prestaties van zijn achtjarige hengst. “Ik reed met hem voor het eerst een tweesterren wedstrijd en hij pakte super fijn aan. De cross was best pittig met een paar moeilijke technische dingen. Ik heb op de schuine hagen het alternatief gereden, hij had het vast wel gedaan, maar hij is nog best onervaren en ik wilde geen risico nemen omdat ik er zo goed voor stond. Hoe het loopt weet je natuurlijk nooit, maar ik wil zo ver mogelijk met hem proberen te komen en zeker proberen in de toekomst ook driester met hem te rijden.”

Kampioen Famous

Achter de oppermachtige Ingrid Klimke eindigde Alice Naber (Biddinghuizen)met de bij het KWPN goedgekeurde hengst Famous als tweede in de CIC1*. Daarmee werden ze winnaar van het kampioenschap voor de zesjarige paarden. Tweede in dit kampioenschap werd Flash met Sanne de Jong (Aalsmeer), de derde plaats was ook nu voor Merel Blom nu met Ceda. Beide combinaties wisten ook keurig in de top tien te eindigen. Naber vertelt enthousiast over de hengst. “Hij maakt zich in de dressuur heel mooi, dus dat scheelt meteen al heel veel als je met een goede score begint. Verder is hij heel ongecompliceerd. Hij is niet erg ervaren maar laat zich makkelijk rijden.”

Elaine Pen (Voorschoten) won met haar Chivers de CCI1* voor Willemina van der Goes (Maarsbergen) met Ekino. In de CCI1* voor pony’s kwam het beste Nederlandse resultaat op naam van Okke Peemen (Breda) die met Hip Hop tweede werd.

Alle uitslagen zijn te vinden op www.rechenstelle.de