De Baloubet du Rouet zoon Southwind VDL, het toppaard van de Canadese topamazone Tiffany Foster, gaat met wedstrijdpensioen.

De inmiddels 17-jarige ruin zal zijn oude dag gaan doorbrengen bij zijn voormalige ruiter Cameron Hanley, waar hij als leerpaard voor Hanley's kinderen zal dienen.

Gefokt door het VDL Stud, maakte Southwind in 2008 zijn internationale start onder de Ierse springruiter Cameron Hanley. Na meerdere top 10 noteringen en een korte periode in 2009 waarbij de ruin onder het zadel van Jos Lansink belandde, was er in 2011 de winst in de Nations Cup in La Baule voor Hanley en Southwind. Een kleine 4 maanden later werd de ruin verkocht naar Artisan Farms en nam Foster de teugels over. Op hun eerste grote wedstrijd in Calgary in de 5* reed ze direct met hem naar de tweede plaats.

"Al vanaf mijn eerste 1.60m rubrieken met Southwind in onze eerste Nations Cup tot drie foutloze rondes in de QU2-Cup vijf jaar later, is dit paard mijn loyale strijder geweest. Hij wist altijd alles te geven en ik kon volledig op hem vertrouwen. Hij gaf mij het gevoel dat ik alles aankon met hem (zelfs als dat niet zo was)", vertelt Foster over haar loyale kameraad.

In juli dit jaar werd de combinatie bij hun laatste optreden in de Grote Prijs van Spruce Meadows vijfde. De ruin vertrekt nu naar Duitsland naar de White Heart Farm, waar Cameron Hanley een jaar geleden zijn basis heeft opgebouwd. "Southwind mag zijn carriére afsluiten met hetgeen waar hij goed in is, hij zal als leerpaard dienen in de springsport voor Finn en Niamh, de kinderen van Hanley".

"Er zijn geen woorden die kunnen vertellen wat je voor mij hebt betekend. Ik hoop dat ik je kan terugbetalen door je van je oude dag te laten genieten in een liefdevolle omgeving", aldus Foster.