De Nieuw-Zeelander Andrew Nicholson heeft zondag in Gatcombe Park met Avebury de titel van het Open Britse Kampioenschap veroverd. 
 Na de dressuur en het springen stond Nicholson nog op de tweede plek, maar door de optimale tijd in de cross met slechts een seconde te overschrijden, pakte hij de overwinning in het CIC3* en werd hij bekroond tot Open Brits Kampioen. “Hij is de beste, ofniet? Hij is heel constant in de cross, maar blijft af en toe een stiekemerd. Daarom moet ik hem altijd goed in de gaten houden”, zeg Nicholson na afloop over zijn winnende paard.
De Brit Francis Whittington met Easy Target begon als leider van het klassement. Door 4,4 tijdfouten in de cross valt Whittington uiteindelijk terug naar tweede plaats in het klassement, wel mag hij zich het komende jaar de Nationaal Kampioen Eventing noemen. Althea Bleekman kwam voor Nederland aan de start met Ziomf. In de pittige cross maakte Bleekman één hindernisfout en eindigde uiteindelijk op een 37e plaats in het eindklassement
"Ziomf was absoluut fantastich! Ik maakte zelf een stomme fout en miste op de watersprong de boot. Ondanks de pittige opgave gaf zij mij het gevoel dat het zo simpel was." laat Bleekman na afloop weten.
Kijk hier voor alle resultaten.