Gister middag springt Marc Houtzager op het terrein van Stal Tops naar een tweede plaats in de VDL Grand Prix. Hij moest alleen Luciana Diniz, die een wereldklasse barrage reedt met Lady Lindenhof, voor zich laten.
In de barrage zet de Italiaan Emanuele Gaudiano als eerste ruiter een strakke tijd neer van 34,24 seconden neer. Doda de Miranda en Daniel Deusser zetten beiden een fraaie foutloze omloop weg, maar komen niet aan de tijd van Gaudiano.  Vervolgens rijdt Jeroen Dubbeldam voor de winst, maar springt in het begin al een balk af en ziet daarmee zijn kans op een podium plaats vergaan. Als laatste hoop op Nederlandse winst is het Houtzager die er vol voor gaat. Hij troeft met Sterrehof's Uppity  de Italiaan net af en zet een tijd neer die 0,05 seconden sneller is.  
 
Na Houtzager komt Luciana Diniz in de ring die een verpletterende rit zal neerzetten. Vanaf het begin zit de vaart er in bij Diniz die met Lady Lindenhof magistrale barrage neerzet.  De tijd liegt er ook niet om en ze weet bijna een seconden van de tijd van Houtzager af te snoepen. Pius Schwizer kiest voor een rit op safe en net als mede Zwitserse combinatie Jane Richard Philips bleef hij ruim achter de koplopers in het klassement.
 
De Braziliaan Marlon Módolo Zanotelli leek vastbesloten een serieuze poging te ondernemen on Diniz van de winst te houden. Vastberaden zet hij een snelle tijd neer, maar eindigd als de beste vierfouter met een tijd  van34,04 op de achtste plaats.
 
Albert Zoer (Abra Kadabra), Harrie Smolders (Regina Z), Leopold van Asten (VDL Groep Zorro) en Willem Greve (Avion) noteerden allemaal vier strapunten in het parcous. Gert-Jan Bruggink en Vita 24 kregen evens vier strafpunten, maar waren wel de snelste combinatie met vier fouten in de eerste omloop.  Gerco Schröder besloot om de rit niet uit te zitten nadat Cognac Champblanc  al snel drie balken afwierp. Ook Maikel van der Vleuten had een minder goede dat  metVDL Groep Sapphire B en werd uitgesloten van deelname.
 
10596247_776370519049787_665832897_n
Kijk hier voor alle resultaten.