"Ongelooflijk dat het nu weer is gelukt. Mijn rit ging precies volgens plan maar dit had ik niet verwacht. Toen ik opkeek en de tijd op het scherm zag kon ik niet geloven dat ik sneller was dan Harrie. Ik wist dat ik echt niet beter had gekund dan dit dus was ook tevreden geweest met een lagere plaats. De rest is inmiddels ook wat jonger dan ik. Maar we hebben toch gewonnen, en dat is fantastisch. Het is ook heel bijzonder omdat Dante nu ook al op leeftijd is met 16 jaar. We kijken zorgvuldig naar welke shows we met haar doen. Ik hoop dat ik haar nog een paar jaar fit kan houden om met de wedstrijden mee te kunnen blijven doen. Ze deed het hier in ieder geval geweldig.”

De Duitser Christian Kukuk was te spreken over hoe zijn paard Just Be Gentle presteerde in de ring. “Het is een uitzonderlijk goed paard, ze is heel speciaal. We gingen hier in de barrage heel goed van start maar we maakten net twee galopsprongen te veel richting de oxer in het midden. Hadden we wel een perfecte barrage gereden dan hadden we misschien een kans gehad Marc z’n tijd te verbeteren, maar het mocht niet zo zijn vandaag. Ik ben in ieder heel tevreden met mijn paard en ons optreden hier. Ik ben heel blij met deze tweede plaats.”

Harrie Smolders: “De barrage ging niet helemaal volgens plan. We verloren op een gegeven moment focus en toen stuurde ik de bocht iets te wijd, en dat kostte me een extra galopsprong. Maar zelfs al had ik de perfecte barrage gereden dan had ik nog Marc niet verslagen. Mijn paard liep de hele week heel goed hier, hij is goed in vorm. Ik ben blij met hoe we het hier vandaag hebben gedaan.”


bron: CHIO.nl - F; © Nils Boeser