Een mooie aftrap voor organisator Mario Everse: “We hebben dit keer zoveel fijne paarden kunnen selecteren dat we besloten de veiling over twee avonden te spreiden. We hebben een super goede eerste avond gehad, waaruit blijkt dat onze klanten net zo enthousiast zijn over de collectie. Er is veel vraag naar aparte paarden, met een goede springtechniek, waarbij een bijzondere kleur en aftekeningen extra in trek zijn.”

De vijfjarige ruin O’White (Emerald van ’t Ruytershof x No Limit) is in dat opzicht het totaalpakket: een koffievos met veel wit en zeer veel springtalent. De ruin ontketende een ware biedstrijd die uiteindelijk werd beslecht door het eindbod van kopers uit Qatar. De vierjarige schimmelruin Kaiser W Z (Kasanova de la Pomme x Argentinus) mag met recht ook een veilingtopper worden genoemd. Kopers uit de Verenigde Staten leggen een som van 75.000 euro voor hem neer.

De zesjarige Vangelis (Vagabond de la Pomme x Cormint) is één van de twee ervaren 1.30m-1.35m paarden die in de toekomst onder Spaanse vlag zal uitkomen. De tweede betreft de zevenjarige Raphael van Horst (Navajo van ’t Vianahof x Heartbreaker), die voor 30.000 euro is verkocht. De vijfjarige Olson HV (Grandorado TN x Voltaire) viel voor hetzelfde bedrag in handen van kopers uit Canada.

Polen is na dinsdagavond twee vijfjarige talenten rijker met Ambolito (Armison x Quidam de Revel), die voor 26.000 euro werd afgeslagen, en Cavaliere (Cavani x Acorado I) die voor 17.000 euro van eigenaar wisselt. De vierjarige Luigi d’Eclipse-zoon Unreal To Me d’Ici gaat een carrière tegemoet in Groot-Britannië.