Vandaag is tijdens Indoor Drachten de finale van de jonge paardencompetitie verreden. In totaal kwamen 25 talentvolle vierjarige sportpaarden in deze rubriek waar ruim aandacht is voor de fokker van ieder paard. Na de eerst ronde en voorzien van jurycommentaar, waarbij aandacht was voor springtechniek maar ook het laten rijden in het parcours, gingen uiteindelijk 12 ruiters met hun jonge talent van start in de tweede ronde, barrage op tijd. Gabriël SMH (v. Azteca VDL), gefokt door; M. Hovenga - Jelsum, ontving in de eerste ronde voorzichtig positieve feedback. Toch liet dit talent onder het zadel van Liza Tiebot uit Olst de rest achter zich en wist de eerste prijs te behalen met een score van slechts 7 punten over beide rubrieken en een tijd van 31.25 seconden. Op de tweede plaats eindigde Genua HBC (v. Cantos) onder het zadel van Nick van den Broek met 8 punten in een tijd van 31.18 seconden. Een mooie derde plaats was voor Sharon Severein met Golga O (v. Brainpower). Deze combinatie behaalde 10 punten en zette in de barrage een tijd neer van 36.93 seconden. De top vijf werd vervolledigd door Jasmin Sappälä samen met haar Nero S van de Hagenhorst, gevolgd door Vincent Geerink die een fantastische eerste ronde reed en daardoor met Glorieus op de vijfde plaats eindigde. Volgens jurycommentator Willem Greve zat er wel muziek in het aanstormende talent en benadrukte hij dat deze rubriek een mooie aanvulling voor de sport in de regio is. Klik hier voor alle resultaten