Voor Kelly Jochems, een 18-jarige amazine uit Achtmaal is 2016 goed begonnen! Sinds één jaar rijdt Kelly verschillende paarden voor Petra Klapdoor en Rob Hatzmann (PR Stables in Haarzuilens). Dit bleek een succes. De paarden ontwikkelden zich dermate goed dat ze zich steeds meer in de kijker sprongen.

Om het succes van de amazone te behouden heeft haar oom, Luc Vermeiren besloten vier paarden te verzekeren voor de young rider. Luc Vermeiren is eigenaar van het bouwbedrijf Bouw-Spirit en uitgever van het magazine Puissance.

Met Zelena (Baloubet du Rouet x Ahorn) was Kelly verleden jaar al succesvol op een internationaal junioren niveau. Zo werd een tweede plaats in de Grand Prix van Wierden behaald l. Kelly's doel met Zelena is om door te groeien naar een 150m niveau.

“Ik ben erg blij met deze mooie samenwerking. Hierdoor kan ik me zonder druk met de opleiding van deze talentvolle paarden bezig houden en mij daarnaast zelf verder ontwikkelen om aansluiting te vinden bij de Topsport.” verteld Kelly met een lach.

Ondertussen heeft de 7-jarige schimmel Egwel (Singapore x Quasimodo Z) al de nodige internationale ervaring opgedaan en zal deze dit jaar ongetwijfeld doorgroeien naar het 1,40m. Ook zal de 7-jarige Qwina (Quasimodo Z x Calvados) weer terugkeren in de sport. De merrie is een jaartje uit de sport geweest om een hengstveulen van Emerald van 't Ruytershof op de wereld te zetten. Maar we verwachten veel van haar, want in één jaar tijd is deze van het B-springen doorgegroeid naar de 1,30m. Daarnaast beschikt Jochems ook over de 6-jarige topper Flying Jackie (Nabab de Reve x Voltaire), die dit jaar ook zijn eerste internationale ervaringen op zal gaan doen.