"Met gemengde gevoelens kondigen wij aan dat onze fantastische Dzara zich terugtrekt uit de competitie voor 2024. Het was een geweldige ervaring om deze emoties te delen, mede dankzij de overwinningen van deze buitengewone merrie. Deze momenten waren de meest intense uit mijn leven als fokker. Onder het zadel van haar fantastische ruiter, Henrik von Eckermann, heeft ze ons keer op keer laten juichen en huilen van vreugde. Ze werd gekoesterd en geliefd door het hele team van Cyor Stables, en het was een enorme geruststelling te weten dat ze in zulke goede handen was."

"Het welzijn van mijn merrie staat echter altijd voorop. Een chronische hoest als gevolg van een infectie die ze in 2022 opliep, maakt een terugkeer naar de competitie momenteel onmogelijk. In overleg met Henrik hebben we daarom besloten dat ze terugkeert naar huis, naar haar geboorteland, voor een langere vakantie."

"Exact een jaar geleden waren we aanwezig op de GCT van Stockholm, waar we vertrokken met twee overwinningen en een tweede plaats. Het jaar 2023 was bijzonder succesvol voor Dzara, waarin ze werd gekroond tot beste SF-merrie ter wereld volgens de WBFSH-ranking. Ze heeft ook bijgedragen aan de nummer één positie van het SF-stamboek en aan Henrik's dominantie aan de wereldtop."

"Hoewel het avontuur hier niet eindigt, kan niets mij de vreugde ontnemen die ik heb gevoeld tijdens de samenwerking met deze fantastische ruiter. De herinneringen zijn talrijk en prachtig."