Kampioenschap vijfjarige springpaarden

Het finale voor de vijfjarige springpaarden werd beslist in een springpaardenproef van klasse M* met twee omlopen. De paarden met de tien beste scores uit de eerste omloop mochten door naar de tweede ronde. Uit de totaalscore werden de winnaars en geplaatsten bepaald. Chavaros II (zie foto), de voormalige eerste reservekampioen van zijn keuring, schitterde al in de kwalificatie met een overwinning en sprong ook in de finale met zijn trainer Philipp Schulze overtuigend, met scores van 8,8 en 9,0.

Zilver ging naar Donata Regina v. Diamant de Semilly-Cornet Obolensky (Günther Fielmann, Schierensee), Stamm 3317, ook voorgesteld door Philipp Schulze, met scores van 8,4 en 9,2. Antonia-Selina Brinkop plaatste zich als derde met de Casall-dochter Mississippi R (MV. Adagio de Talma) uit de fokkerij van Magnus Redderberg (Ahrensbök), Stamm 1866, met scores van 8,8 en 8,6.

Tomte gekroond bij de zesjarigen

"Tomte is een van de beste paarden die ik ooit heb gehad," zegt Rasmus Lüneburg over de Toulon-zoon Tomte, afkomstig uit de familiefokkerij in Hetlingen. De zesjarige heeft een staatsprämierte Carthago-moeder en "heeft dit jaar en in zijn hele carrière tot nu toe alles goed gedaan," aldus zijn ruiter. Vorig jaar werd hij vice-kampioen in Elmshorn, heeft dit seizoen nog geen enkele springfout gemaakt en zich al drie keer gekwalificeerd voor het Bundeschampionat.

Ondanks al deze successen was de speciale springpaardenproef van klasse M** met barrage toch een primeur voor de combinatie: "Ik heb hem nog nooit zo snel gereden, maar ik ben enthousiast over hoe hij alles heeft uitgevoerd – gewoon geweldig," aldus de trotse ruiter. Zilver ging naar de Holsteiner Verbandshengst Vigado v. Vigo d’Arsouilles-Qio Vados I (Witt Pferdezucht GbR, Wellinghusen), Stamm 776, met Lucas Wenz in het zadel met een vlekkeloze ronde. Brons was voor Nisse Lüneburg en Mr. Cash v. Million Dollar-Liostro (Jan Bruhn, Dätgen), Stamm 730B.

Winst voor Cimarosa bij de zevenjarigen

Hannes Ahlmann begeleidde de zevenjarige Cimarosa naar winst in de finale. Eerder in de kwalificatie profileerde het duo zich al als beste combinatie. 


Bron: Holsteiner Verband
F. ©: Janne Bugtrup / Holsteiner Verband