Hij is één van de vele ruiters die impliciet vertrouwt op de hulp van zijn groom, over wie hij zijn avond sprak. "Ik moet Felicia (Wallin) bedanken. Ze heeft hem eigenlijk sinds Parijs grotendeels in training gehad. We gaven hem wat vrije tijd en deden Spruce (Meadows, Canada) en daarna nog wat vrije tijd. Dus sinds Spruce was ik, om eerlijk te zijn, niet zo veel in zijn zadel en om hem heen omdat ik in Amerika was. Zij nam de training over en deed duidelijk een heel goed werk. Dus ik denk dat we het zo moeten houden. Het plan werkt!"

Hij ziet Felicia als een vitaal lid van zijn team. "Ik ben heel blij dat ze aan mijn zijde staat en de paarden zijn ook heel blij om haar aan hun zijde te hebben. We werken nu drie en een half/vier jaar samen. We zijn een jong team. Ze is 24 en ik ben 27 - we gaan dezelfde kant op en we hebben hoge verwachtingen voor de toekomst. Zij en United hebben een heel bijzondere band. Als hij kon kiezen tussen mij en Felicia, gaat hij altijd naar Felicia. Hun band is speciaal. Ze rijdt hem heel goed. Ik ben degene die het platte werk doet dat meer educatief voor hem is, wat ook belangrijk is. Zij is degene die met hem het bos in gaat en hem een leuke tijd geeft, wat ik heel belangrijk vind om de juiste balans te hebben. Nu, sinds ik twee weken weg was, zei ik niet alleen twee weken in het bos, maar ook voor werk ertussen - en ze deed het heel goed!", benadrukte hij.

Speciale prijzen

Felicia en de andere winnende teamgrooms, Sofie Karlsson, Heidemarie Jaeckel, Ulla Uusitalo en Johanna Klare ontvingen allemaal speciale prijzen tijdens de prijsuitreiking van vanavond, terwijl Ariel Grange, eigenaar van de merrie Legacy, gereden door Ierland's Daniel Coyle, de titel 'Best Horse' won voor haar prestaties gedurende deze eerste Longines League of Nations™-serie.