In deze rankingproef wist slechts ongeveer een vierde van de starters foutloos af te werken. Kendra Claricia Brinkop zorgde in het zadel van Ma Belle, een merrie van Ugano Sitte uit de fokkerij van Gust Brosens, voor de snelste rit. Hemeryck zat hen op de sBs ruin Inoui du Seigneur op de hielen en werd met de Jenson van't Meulenhof nakomeling tweede. De twee waren duidelijk aan elkaar gewaagd want Megan Laseur, die op I AM (Etoulon) derde werd, volgde met ruim vier seconden meer op de klok.

Sanne Thijssen zorgde mee voor het Nederlands kleur en stuurde Jelte DD (Fernando-H) van fokker C.G. Vernooy naar de achtste plaats. Voor hen op zeven plaatste de KWPN hengst Jean Couture (Arezzo VDL) zich met Donald Whitaker. Met de 9-jarige Kismet (Kannan) besloot Rogier Linssen op tien. 

Rogier Linssen en Gabriela J grijpen de 1m40 overwinning

Op een hoogte van 1m40 zorgde Linssen voor een Nederlandse overwinning in het zadel van een andere dochter van Kannan, de 10-jarige Gabriela J. Daarnaast scoorde hij met Moneypenny (Sea Coast Don't Touch Tiji Hero Z) nog de vierde plaats. Megan Laseur was hier goed voor negen met de 8-jarige Lyano, een nakomeling van Harley.

Lars Kersten reed naar het brons met Hollywood V (Mylord Carthago) over 1m35. Niels Bulthuis werd op de Cicero Z zoon Comanche Dv Z achtste.