Voor Nederland was Hans Peter Minderhoud de eerste in de ring met Glock's Toto Jr. (Totilas). Het paar kreeg een totaal van 72,644% van de jury en zette zo meteen de toon voor het Nederlandse team. Emmelie Scholtens volgde als tweede en reed Indian Rock (Apache) naar 70,684%. Dinja van Liere was de absolute topper van TeamNL en bekoorde de jury in het zadel van Hermès NOP (Easy Game) tot 77,720%. 

Een totale score van 221,048 betekende voor Nederland de vierde plaats, net als de springruiters gisteren. Kort voor het einde, met nog één ruiter te gaan van Duitsland, Denemarken en Groot-Brittannië stond het Nederlandse team voorlopig zelfs nog even op kop. 

Duitsland ging met een nipt verschil op Denemarken met de gouden medaille aan de haal. Het Duitse team, bestaande uit Frederic Wandres (Bluetooth OLD), Isabell Werth (Wendy) en Jessica von Bredow-Werndl (TSF Dalera BB), reed een totale score van 235,790% bijeen. Denemarken, die Daniel Bachmann Andersen (Vayron), Nanna Skodborg Merrald (Zepter) en Cathrine Laudrup-Dufour (Freestyle) de ring instuurde, kreeg 235,669%. 

Het brons werd uitgedeeld aan het team uit Groot-Brittannië, dat vertegenwoordigd werd door Becky Moody (Jagerbomb), Carl Hester (Fame) en Charlotte Fry (Glamourdale). 

Cathrine Laudrup-Dufour was de enige die de 80% wist te overschrijden en kreeg 81,216% voor haar proef! Charlotte Fry kwam aankloppen maar de deur ging voor hen niet open, met 79,483%. 

______ VERLOOP _______

. 10u - We gaan van start! Het spel is simpel: Alle tien de teams, die elk drie combinaties afvaardigen, beginnen met een schone lei. Hun scores worden opgeteld en die met de hoogste scoren winnen goud. 

. 11u10 - Hans-Peter Minderhoud rijdt naar 72,644% in het zadel van Glock's Toto Jr., een nakomeling van Totilas, de voormalige hengst van zijn partner Edward Gal. Toto Jr. liet heel wat knap werk zien in de verschillende gangen maar vooral zijn stapwerk werd bij de jury gesmaakt. 

. 11u40 - Becky Moody plaatst Groot-Brittannië op kop dankzij haar rit met Jagerbomb, waarvoor ze 76,489% kreeg. Duitsland volgt op twee met 75,942% voor Frederic Wandres en Bluetooth OLD. 

. 13u15 - Carl Hester rijdt naar een nieuw niveau en krijgt voor zijn proef op Fame 76,520%. Een foutieve overgang naar de passage en fouten tijdens de uitgestrekte draf en het galopwerk houden hen van een hogere score. 

. 13u22 - Nanna Skodborg Merrald overschreidt de 78% en krijgt 78,480% met Blue Hors Zepter. Denemarken springt zo aan de leiding. 

. 13u34 - Levende legende Isabell Werth in de ring met Wendy de Fontaine, de merrie die ze sinds kort onder het zadel heeft. Het duo kreeg meerdere tienen van de jury wat hun eindscore liet aanleunen tegen de 80%. Ze blijven toch nog nipt onder die grens, met een totaal van 79,894%. 

. 14u42 - Flore de Winne gaat haar landgenoot achterna en verbreekt haar PR in de Grand Prix Spécial, net als Domien Michiels. Dankzij haar 74,149% voor Flynn FRH springt het Belgisch team over Frankrijk heen. 

. 14u53 - Patrik Kittel en Touchdown, een combinatie die samen nog op de Wereldbekerfinale stond, behaalden 74,331%, wat enigszins wat eerherstel was voor het Zweedse team dat niet naar verwachtingen scoorde. 

. 15u04 - Dinja van Liere en Hermès NOP besluiten een succesvolle deelname van het Nederlandse team met 77,720%, waardoor het team in oranje voorlopig aan de leiding gaat.

. 15u12 - Charlotte 'Lottie' Fry en Glamourdale konden nipt die 80% niet over en overtuigden de jury tot 79,483%. Het Britse team, dat al goud mee naar huis nam in de eventing en de jumping, nam de leiding van het Nederlandse team over. 

. 15u23 - Cathrine Laudrup-Dufour behaalt in het zadel van Mount St John Freestyle de hoogste score van de dag. Hun 81,216% bezorgden het Deense team de leiding. Enkel Jessica von Bredow-Werndl kon nog een stokje steken voor de Deense overwinning.

. 15u35 - Jessica von Bredow-Werndl doet het en verzekert de vijftiende (!) Olympisch gouden medaille voor Duitsland. Alle ogen waren op haar en TSF Dalera BB gericht, maar het paar stelde opnieuw niet teleur, nadat ze in Tokio ook al deel uitmaakten van het Olympisch team. Hun score van 79,954% zorgt dat de Denen met een verschil van 0,121% moeten achtervolgen met zilver. Groot-Brittannië neemt de bronzen medaille mee.