Cyril Cools rekende in een vijftienkoppige barrage op de kundigheid van Alibi de La Roque, een zoon van Mylord Carthago. De 14-jarige ruin bleef netjes van de balken af en werd door Cools in 31,65s naar de finish gestuurd. Thibeau Spits trok gewapend met de 8-jarige Qadira de Regor (Bamako de Muze) de slotfase in en bracht het fokproduct van de familie Veldeman in 31,88s naar de eindmeet. Jeroen Appelen wist eveneens onder die 32 seconden te duiken en loodste Demerald R Z (Diamant de Semilly) van fokker Tiffany Van Steenwinkel naar drie met 31,91s op de klok.

Logan Fiechter zorgde voor het Nederlands tintje binnen de top tien en stuurde D-Iness Z (Darius) naar de zevende plaats. 

Marwin van den Nieuwenhuijzen blijft scoren.

Met exact een halve seconde voorsprong schreef Paulien de Schepers de eensterren kwalificatie op naam met Corrychella van Ter Hulst (Corrado I). Marwin van den Nieuwenhuijzen behaalde in het zadel van de 8-jarige Let It BE (Andiamo) de vijfde plaats. Fiechter hield het hier ook op een nulrondje met Corlouville PS (Cornet's Balou) en werd dertiende.