De twaalf beste combinaties van de eerte ronde startten in de winnende ronde opnieuw met een schone lei in het 1m50 hoge parcours ontworpen door Olympisch parcousbouwer, Santiago Varela. 

Jana Wargers (GER) beet de spits af in het zadel van Limbridge. Het duo had in de basis slechts een tijdsfout genoteerd gekregen maar tikten in de tweede ronde twee balken in het zand. Marlon Modolo Zanotelli (BRA) won in 2021 nog deze Queens Cup, toen in het zadel van Like A Diamond van het Schaeck (Diamant de Semilly). Dit keer rekende hij op de 10-jarige Zy-Zento en zette met de Zento-zoon de eerste foutloze rit rond. De referentietijd werd op 43,73s genoteerd, vijf seconden sneller dan Wargers. Volgende in de piste, Peder Fredricson (SWE) met Alcapone des Carmille (Diamant de Semilly). Zij besloten hun foutloze rit met een tijd van 46,60s. 

Na deze drie combinaties gingen we van start met de foutloze combinaties uit de eerste ronde! Kim Emmen (NED), de eerste troef voor Nederland, was gebrand op een snelle rit en benutte ten volle de grote galopade van Island V G. Wat tijdsverlies richting de dubbel zorgde ervoor dat Emmen met de Zirocco Blue-zoon net iets te kort kwam om de leiding over te nemen. Hun tijd: 44,46s. Meteen terug een Nederlandse combinatie onder de spotlights. Kevin Jochems (NED) en Camilla van de Helle (Crumble) speelden op safe en finishten foutloos in 46,86s. 

Nog nooit slaagde een Zwitserse combinatie erin om de Queens Cup in Barcelona te winnen. Martin Fuchs (SUI) kon daar verandering in gaan brengen en reed al meteen in de eerste lijn een galopsprong minder dan Zanotelli. Met een duidelijk doel voor ogen verbeterde Fuchs de te kloppen tijd met maar liefst twee (!) seconden aan boord van Commissar Pezi (Commissario). 

Alex Codina Leria kwam als eerste plaatselijke combinatie aan de start. Gewapend met de Belgisch gefokte Jarno, een zoon van Non Stop, kreeg de 22-jarige twee springfouten aangerekend maar hij bewees zichzelf als een waardig tegenstander in deze sterke equipe. 

Voor Pius Schwizer (SUI) en Nadale van Dorperheide (Zilverstar T) was het nog maar hun tweede wedstrijd samen en tevens hun debuut op vijfsterren niveau. Zij besloten met één springfout op het tweede element van de dubbel. Alex Matz (USA) nam een zure start in het zadel van Cashew CR (Cassini II) met een springfout op de eerste hindernis en een weigering op de nummer twee. De Amerikaan begeleidde zijn 16-jarige ruin verder met vertrouwen naar de eindmeet. 

Opnieuw een plaatselijke combinatie trad aan bij het binnenkomen van Armando Trapote (ESP) en Diabla PS. Met de dochter van Chacco Lover kreeg hij op het eerste element van de dubbel vier strafpunten aangerekend. 

Nog twee te gaan, en niet de minste! De wereld nummer één, Henrik von Eckermann (SWE) had zijn 11-jarige Iliana (Cardento) gezadeld en was ongetwijfeld gemotiveerd om revanche te nemen op zijn vierde plaats van gisteren in de Grote Prijs, toen met King Edward. Een vroege springfout gooide roet in het eten voor het paar, dat besloot met vier strafpunten en een tijd van 45,86s. 

Allerlaatste om de kaarten nog door elkaar te schudden: Kevin Staut (FRA). Dialou Blue PS (Tailormade Diarado's Boy) was zijn partner in crime voor deze opgave. Het verdict na een sterke rit: Een tweede plaats met 43,15s op de klok.

Resultaten