"Ze zeggen wel eens dat 'fokken gokken is'", vertellen Bart van Poucke en Valentijn de Bock, de fokkers van Qannando. "Voor ons is dat echter niet het geval. We brengen graag prestatiegenen bij elkaar en dat is bij Qannando zeker en vast gelukt. De afstamming van de BWP-goedgekeurde hengst is zowel aan vaders- als aan moederkant van absolute wereldklasse. Aan vaderskant vinden we zes Grand Prix hengsten op rij die succesvol waren op de Olympische Spelen, Wereldkampioenschappen en Europese Kampioenschappen. Onder hen onder andere Emerald, For Pleasure en Darco die voor paardenliefhebbers natuurlijk geen introductie meer nodig hebben". 

Vader Kannan sprong zelf op Grand Prix niveau en stond enkele jaren op nummer één als beste vererver in de WBFSH-ranking. Hij is de vader van verschillende Grand Prix paarden: onder andere Nino De Buissonets van Steve Guerdat, Quabri de L'Isle van Pedro Veniss en Molly Malone van Betram Allen mogen hem zijn vader noemen. Grootvader Emerald is natuurlijk ook geen onbekende. De vosse hengst sprong op het hoogste niveau onder het zadel van Harrie Smolders. Hij won verschillende Grand Prix en schopte het tijdens de Olympische Spelen van 2016 tot de finale. 

Ook de moederlijn is niet de minste: uit deze stam komen paarden als Killer Queen VDM (Daniel Deusser), Toupie de la Roque (Julien Epaillard), Walnut de Muze (Harrie Smolders) en Narcotique de Muze. 

Meer informatie over Qannando? Klik hier! 



Qannando is ook te vinden in de EQUISEM-app