“Vorig jaar konden we al van een geslaagde eerste editie spreken maar van deze Chosen Talents verwachten we misschien nog net iets meer”, gaat de organisatie van start. “Tijdens onze opnamedagen waren we zelf opnieuw onder de indruk van de uitzonderlijke kwaliteiten van onze geselecteerde paarden. We hebben twaalf jonge talenten geslecteerd, met leeftijden tussen de vier en negen, waarvan we vrijwel zeker zijn dat ze ooit op het hoogste niveau zullen springen. We denken dat dat de sterkte van onze Chosen Talents is: ze hebben allemaal de kwaliteiten om hogere rubrieken te springen maar zijn toch makkelijk genoeg voor elk type ruiter. Ze zullen dus zowel met amateurs als met meer ervaren en professionele ruiters op het podium springen. Onze Chosen Talents zijn bovendien allemaal erg competitief, want uiteindelijk wil elke ruiter graag winnen, of je nu professioneel of amateur bent”.

“Tussen onze Chosen Talents zitten paarden die wat meer ervaring hebben, paarden die nog groen achter de oren zijn, … Maar stuk voor stuk zijn het paarden waar we voor de volle 100% achter staan en die we eigenlijk liever niet uit onze stallen zouden zien vertrekken”, gaan ze verder. “Een echte eyecatcher is Dionne, een 6-jarige dochter van Diarado. HZij springt niet alleen omwille van haar looks in kijker maar zelfs op jonge leeftijd zie je al dat ze over alle vermogen van de wereld beschikt. Andere paarden die zeker en vast hun toekomstige eigenaar gelukkig zullen maken zijn Pick-Wick van de Kruishoeve (Denzel van’t Meulenhof x I’m Special de Muze) en Lamborghini (Grand Slam VDL x Zambesi TN). Beide paarden zijn echt schoolvoorbeelden van wat een modern sportpaard zou moeten zijn. Mister Gold (Golddigger x Pacific) en Christalino GT Z (Cristallo I x Stakkato) zijn dan weer voorbeelden van jonge talenten die een prachtige toekomst tegemoet gaan. Voor de hunters onder ons is Puickly vd Bisschop (Quickly de Keizer x Darco) zeker en vast een paard om in de gaten te houden. Zijn goede bewegingen en perfecte techniek maken hem het ideale paard voor de ambitieuze hunter. Je ziet: voor ons is het moeilijk om een ‘favoriet’ te kiezen dus kopers kunnen er zeker van zijn dat ze een talentvol paarden in hun stallen zullen verwelkomen als ze een Chosen Talent kopen”.

Dat bevestigt ook Stella Trümpi, een Zwitsers opkomend talent dat vorig jaar maar liefst twee paarden via Chosen Auction aankocht: “Het team van Chosen is zeer ervaren in het uitkiezen van kwaliteitsvolle paarden en dat merkte je ook in de ‘Chosen Talents’ van de vorige editie. Ik ben zelf ‘over the moon’ met de twee merries die ik via de veiling aankocht. Ze sprongen vandaag alle twee foutloos en waren geklasseerd in de CSIYH rubrieken van Gorla Minore. En zeg nu zelf, dat is toch alles waar een ruiter van kan dromen? De Chosen Talents van dit jaar heb ik nog niet gezien maar ik kan je nu alvast verzekeren dat ik de veiling ook in 2021 op de voet zal volgen”, besluit ze.

Chosen Auction vindt plaats van 13 tot 15 juni. Meer informatie en alle Chosen Talents kunnen hier teruggevonden worden.