Toulon (Heartbreaker x Jokinal de Bornival) doet het met een knappe zesde plaats, nog voor Nabab de Reve (Quidam de Revel x Artichaut) die op zeven staat. Plaats acht is weggelegd voor Cornet Obolensky (Clinton x Heartbreaker). Kashmir van Schuttershof (Nabab de Reve x Tenor Manciais) mag plaatsnemen op de negende plek. KWPN-hengst Verdi TN (Quidam de Revel x Landgraf I) sluit tenslotte knap de top tien af. 


Klik hier voor de complete ranking. 

WBFSH Sire Ranking - Dressage

Er is een nieuwe nummer één in de WBFSH-ranking voor dressuur. Sandro Hit (Sandro Song x Ramino) mag namelijk vanaf nu plaatsnemen bovenaan de lijst. Dus geen KWPN-hengst meer op één dit jaar. Johnson mag zich gelukkig stellen met een tweede plaats op de lijst. Op drie zet deze laatste zijn familie zich verder op de lijst, want daar zien we vader Jazz met een bronzen plaats. 

De gekende Totilas (Gribaldi x Glendale) maakt in zijn eerste jaar in de ranking gelijk een stevige intrede met een zevende plaats. Sandro Hit was dit jaar de hoofdleverancier op de Olympische Spelen waar maar liefst vijf directe nakomelingen van hem aan de start kwamen: Showtime FRH, Salvino, Scolari, Sebastien en Sir Donnerhall II OLD. Ook als grootvader was hij goed vertegenwoordigd omdat er vier kleinkinderen eindigden in de top tien. 

De top tien wordt aangevuld door Sir Donnerhall I, Sandro Hits zoon, op vier. Kleinzoon Spielberg neemt genoegen met een achtste plaats. Quarterback (Quarterman x Bretano II) op vijf. De Hannoveraanse hengst van het jaar Fidertanz (Fidermark x Ravallo) neemt plaats op zes en met een negende plaats zien we de hengst Ampère schitteren. Desperados FRH (De Niro x Wolkenstein II) sluit af met een tiende plaats. 


Klik hier voor de complete ranking. 

Bron: WBFSH Sire Ranking Dressage 2021