Topsporters Koen Beijen, Mariska Beijer, Danny Makkelie en Menno van Gorp doen een brede oproep aan politiek Den Haag: Zet de kracht van sport in voor een sterker Nederland. Op alle relevante beleidsterreinen. En breek met de nieuwe plannen het fundament van de sport niet af! Sport gaat niet vanzelf. Politiek, kom in beweging!

Sportclubs zetten hun deuren open voor de hele samenleving, maar ze staan onder grote druk. Want dan moeten er wel voldoende vrijwilligers en coaches zijn. En sport moet ook toegankelijk en betaalbaar zijn en blijven voor mensen met een kleine portemonnee. Zodat iederéén met plezier kan sporten. Zodat sportclubs topsport-talent kunnen voortbrengen. En wij allemaal, ook in de toekomst, kunnen juichen voor topsport en TeamNL.

Stimuleer vrijwilligers en professionals Scheidsrechter Danny Makkelie: “De sport kan veel zelf. Maar er komt ook steeds meer op sportclubs af. Stimuleer vrijwilligerswerk en versimpel de regels voor sportverenigingen. Zorg voor aantrekkelijke banen in de sport, zodat professionals vrijwilligers kunnen ondersteunen.”

Ontwikkeling coaches

Hockeyer Koen Bijen: “Investeer in de ontwikkeling van trainers en coaches. Op élk niveau. Van de mini’s tot aan topsport. Met goede trainers en coaches kan iedereen met plezier sporten. En kunnen sportclubs topsport-talent voortbrengen. Zodat we ook in de toekomst als TeamNL blijven presteren en inspireren”



Bron: KNHS