Met een totaal van zeven teammedailles en zeven individuele medailles in de disciplines mennen, dressuur en springen, was het een succesvol EK seizoen te noemen voor Nederland. Per discipline werden de jeugdruiters samen met hun bondscoach door Marion Schreuder op het podium uitgenodigd, waar ze vertelden hoe ze het EK hebben beleefd. Ook de bondscoaches kwamen aan het woord en deelden hun mooiste momenten en soms ook moeilijke afwegingen.

Alle ruiters en bondscoaches ontvingen een afdruk op plexiglas van hun EK voor thuis aan de muur. De foto’s werden voor het mennen uitgereikt door Bram Chardon, voor de dressuur door Anky van Grunsven en Marieke van der Putten en voor het springen door Jur Vrieling en Willem Greve, allen bijgestaan door Technisch Directeur van de KNHS Iris Boelhouwer. Alle winnaars ontvingen felicitaties namens de KNHS en natuurlijk een daverend applaus vanuit de zaal!

Klik hier voor het totaaloverzicht van alle medaillewinnaars tijdens de Jeugd EK’s 2022 en hieronder een fotoverslag van de huldiging.

Bron: KNHS.nl

Foto: © KNHS / Eefje van Griensven-Marinus