„Hij is zo druk geweest de afgelopen tijd. Veel reizen, veel concoursen en veel verwachtingen”, vertelt de Duitse amazone die twee weken geleden in het huwelijksbootje stapte met Bruggink. Ze is opgelucht dat zijn verwondingen meevallen. „Gelukkig heeft hij alleen een gebroken arm, ik was bang dat er iets ergers aan de hand was.”

Alcohol in het spel

De bekende ruiter botste dinsdagavond rond 23.30 uur tegen een boom langs de N343 tussen Weerselo en Oldenzaal. Bruggink kwam van de Schröder Masterclass in Tubbergen en reed naar huis. Volgens zijn vrouw raakte hij door vermoeidheid kort de macht over het stuur kwijt.

Een woordvoerder van de politie vertelt echter dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Bruggink is na het eenzijdige ongeval aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij blies 590 Ugl, terwijl 220 Ugl de maximaal toegestane hoeveelheid is. Daarop is zijn rijbewijs ingevorderd.

Aufrecht-Bruggink zegt ‘niks te weten’ over het feit dat haar man onder invloed van alcohol was ten tijde van het ongeval. „Ik heb zelf niet met de politie gesproken.” Ook de invordering van het rijbewijs is bij haar onbekend. „Ik kan hier niks over zeggen.”

Wedstrijdseizoen

Het ongeval heeft minimale gevolgen voor het wedstrijdseizoen van Bruggink. „Het is nu even wat rustiger, dus hij hoeft maar twee wedstrijd af te zeggen”, legt zijn vrouw uit. Aangezien de arm van de ruiter in gips zit, kan hij in ieder geval de komende vier weken niet rijden. Daarna moet hij kort revalideren. De verwachting is dat Bruggink met zes weken weer in het zadel zit.

In de tussentijd neemt zijn vrouw de training van zijn paarden op zich. „Ik hoop dat wij de paarden zo kunnen trainen dat hij er straks zo mee verder kan. En verder moet hij maar een stukje fietsen met de kinderen om zijn conditie te behouden.”

Opluchting

De Duitse amazone klinkt vooral opgelucht. „Ik ben blij dat er niemand anders bij het ongeval betrokken is. Hij is gelukkig tegen een boom geknald.” Het gaat volgens Aufrecht-Bruggink naar omstandigheden goed met de ruiter. „Hij is vooral chagrijnig.”