Uitsluiting van Andreas Helgstrand

Het bestuur van de DRF veroordeelt krachtig de onaanvaardbare praktijken van rijden, trainen en behandelen van paarden die duidelijk naar voren komen in de uitzendingen. Hierdoor kan Andreas Helgstrand niet langer dienen als ruiter voor de nationale selectie en het nationale team. Ruiters binnen deze teams moeten zich houden aan de sportieve gedragscode van de DRF, inclusief ethische richtlijnen voor het gebruik van paarden in de ruitersport, en fungeren als goede rolmodellen.

Oproep aan betrokken ruiters

De DRF doet een krachtige oproep aan de ruiters die deelnemen aan de opnames van TV 2 om zichzelf te melden bij het disciplinaire comité. Indien deze oproep niet wordt beantwoord, zal de DRF stappen ondernemen om de ruiters te identificeren en hen te rapporteren aan het disciplinaire comité.

Beëindiging samenwerking met Helgstrand Event

Helgstrand Event, onderdeel van de Helgstrand Group, beëindigt alle samenwerking met de DRF. De onaanvaardbare cultuur en benadering van training en behandeling van paarden, zoals getoond in de uitzendingen, zijn in strijd met de fundamentele waarden en principes van paardenwelzijn van de DRF. Dit heeft gevolgen voor nationale hogere niveau wedstrijden, evenals nationale en internationale kampioenschappen, waaronder de Deense kampioenschappen voor senioren, onder 25-jarigen en para-dressuurruiters in mei 2024, evenals de Nordic Baltic Championships in dressuur, springen, para-dressuur en voltige in juni 2024.

Oproep aan FEI voor heroverweging

Helgstrand Event heeft een overeenkomst met de internationale paardensportfederatie (FEI) voor de organisatie van een EEF Nations Cup in springen in mei. De DRF zal de FEI verzoeken deze overeenkomst te heroverwegen in het licht van de onthullende uitzendingen.



Bron: Persbericht