De organisatoren van de vier prestigieuze Majors die deel uitmaken van de RGS stemden snel in met het brengen van een eerbetoon aan de Zwitserse ruiter in een speciale ceremonie, die zal plaatsvinden in Palexpo om 21:10 op zaterdag 9 december. De winnaar van vier Major-evenementen, waarvan drie sinds de oprichting van de RGS in 2013, is Guerdat de enige ruiter die de afgelopen tien jaar heeft deelgenomen aan elke Major, met 34 optredens in totaal.

De ruiter uit Jura won in 2006 in Genève op het opmerkelijke Jalisca Solier, een overwinning die altijd herinnerd zal worden als het begin van een glansrijke carrière. Hij was opnieuw winnaar in Genève in 2013, deze keer op Nino des Buissonnets (foto) - het paard waarmee hij het jaar ervoor olympisch goud won in Londen - toen de Rolex Grand Prix zijn debuut maakte in de RGS. Het duo herhaalde het kunststuk twee jaar later, op een arena die dicht bij het hart van de 41-jarige ruiter ligt. Guerdat's vierde Major-overwinning kwam op Spruce Meadows in 2021 op Venard de Cerisy, en hij kwam op verschillende andere gelegenheden binnen enkele tienden van een seconde van verdere Major-succes.

De ceremonie zal worden gevolgd door een eerbetoon aan Guerdat en Dynamix de Bélhème, het paard waarmee hij onlangs de Europese titel won in Milaan. Het belooft een bijzondere gelegenheid te worden waar het publiek in Genève eer bewijst aan een van hun favoriete ruiters, een evenement dat je niet wilt missen!

"De RGS is een geweldig concept dat de beste evenementen ter wereld samenbrengt, en ik probeer altijd ruimte te maken in mijn agenda voor hen," zei Guerdat. "Gezien het schema kunnen we niet op elk front strijden, maar de evenementen die deel uitmaken van de Rolex Grand Slam of Show Jumping zijn net dat beetje extra bijzonder. Het zijn de evenementen waar je als ruiter van droomt. Ik heb het geluk dat ik kan blijven deelnemen aan deze Majors en ook competitief kan blijven."



Bron: Persbericht