"Om op het hoogste niveau in de sport te presteren, is het niet langer voldoende om een goed paard te hebben," zegt viervoudig Olympisch kampioen Ludger Beerbaum, partner van de Global Equestrian Group en oprichter van de Beerbaum Stables. "Het vermogen om consequent aan de top van de sport te blijven, vereist veel kennis, juiste paarden, goede verzorging en slimme training."

Succesvol bedrijf runnen in moderne paardenindustrie

Het runnen van een bedrijf met paarden is naar een hoger niveau getild. "Het is erg belangrijk om de belangrijkste aspecten te begrijpen om een succesvolle ondernemer te worden en een winstgevend bedrijf te runnen in de moderne paardenindustrie. Ik had graag gewild dat dit opleidingsprogramma had bestaan toen ik jong was en grote dromen had", zegt Olympisch ruiter Andreas Helgstrand, CEO van de Global Equestrian Group en oprichter van Helgstrand Dressage.

Focus op persoonlijke ontwikkeling

De Global Equestrian Group lanceert de Master Rider Education met een sterke focus op de hippische sport en de industrie van vandaag en morgen. Het opleidingsprogramma bestaat uit theorie en praktijk, met een sterke nadruk op persoonlijke ontwikkeling. De theorie inspireert, is relevant voor ruiters en atletische prestaties en voorziet studenten van diepgaande kennis die direct in de praktijk kan worden toegepast. 

Belangrijke kennis doorgeven 

Andreas Helgstrand benadrukt hoe belangrijk het is om jongvolwassenen op te leiden voor de toekomst van de hippische sport: "We hebben zoveel geleerd in de afgelopen decennia en ik wil deze kennis graag doorgeven." Ludger Beerbaum is het daarmee eens en kijkt met waardering terug op zijn eigen carrière: "Toen ik 15 jaar oud was, openden professionals als Hermann Schridde en Paul Schockemöhle deuren voor mij waardoor ik veel kennis heb kunnen opdoen. Deze tijd heeft ongetwijfeld een ongelooflijke invloed op mijn carrière gehad. Ik zou graag hetzelfde willen doen voor anderen."

Bron: persbericht Ludger Beerbaum