Het was voor de deelnemende organisaties de afgelopen weken een spannende tijd. “We zijn ongelooflijk blij en trots dat CHIO Rotterdam is aangewezen als 1 van de 2 qualifiers in Europa voor deze League, zeker met het vooruitzicht van het 75-jarige jubileum volgend jaar. Tien Europese organizers hadden een bid ingediend en om daar dan uitgekozen te worden, spreekt van waardering voor het fantastische sportieve evenement wat Rotterdam elk jaar neer zet”, aldus Iris Boelhouwer.

"We hebben een historische beslissing genomen voor de toekomst van de paardensport", zei FEI-voorzitter Ingmar De Vos. “We hebben de taak om de evenementen te selecteren, met grote verantwoordelijkheid op ons genomen en ik denk dat we een moeilijke maar eerlijke keuze hebben gemaakt, waarbij we een goed evenwicht hebben gevonden tussen continuïteit en evolutie. Deze vernieuwde en spannende Series geeft ons de mogelijkheid om het beste van de paardensport in teamverband te laten zien aan een groot publiek in belangrijke gebieden en we kijken ernaar uit om nauw samen te werken met deze organisatoren om de Nations Cup-erfenis voort te zetten en toekomstige generaties ruiters te inspireren.”

Minder druk op kalender
FEI-secretaris-generaal Sabrina Ibáñez: “Hoewel we oorspronkelijk van plan waren om vijf kwalificaties te houden, waren we ons ervan bewust dat het volgend jaar bijzonder druk zal zijn met de Olympische Spelen van 2024 in Parijs, die plaatsvinden van 26 juli tot 11 augustus. Het hebben van vier kwalificaties houdt de kalender redelijk en stelt de ruiters, paarden en chef d’équipes in staat om de paarden juist in te zetten en toch genoeg tijd te hebben om te trainen en zich voor te bereiden op de Olympische Spelen.”


bron: KNHS.nl