Gistermiddag kwamen 35 dressuurveulens en 69  springveulens onder de hamer op de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag in de nieuwe Amaliahal van het Nationaal Hippisch Centrum Ermelo. De topprijzen van vorig jaar bleven uit al gingen meerdere veulens weg voor 24.000 euro.  In de middag kwamen eerst de dressuurveulens onder de hamer. Hier waren het  merrieveulen Jfradin (v. De Niro) en het hengstveulen Jefferson SVN (v. Glock’s Zonik) die de toon zette en voor 24.000 euro verkocht werden. Daarnaast zien we Desperado-zoon Justusch voor 16.000 euro vertrekken en wisselen Jeaniz Texel als het hengstveulen Joey voor  17.000 euro van eigenaar. Alle veulens vonden een nieuwe eigenaar, op twee veulens na.
Later op de avond was het de beurt aan de 69 spring-gefokte veulens. Net als eerder op de dag bij de dresuurveulens zien we de toppers vertrekken voor 24.000 euro.
Toppers bij de springers zijn Jumpstar T van Quick Star, Choccywoccy (v. Cornet Obolensky) en Origi vd Bisschop (v. Armitage’s Boy) die alle drie op 24.000 afgeslagen worden. Een hengstveulen van Berlin, Jerommeke werd voor 22.000 euro verkocht. Holsteins gefokt hengstveulen Gentil EB (v. Kannan) en een merrieveulen van Darco, Oase van ‘t Merelsnest gingen voor 20.ooo weg.
Naast veulens werder ook tien embryo’s werden geveild. De twee embryo’s van Cornet Obolensky brachten allebei 17.000 euro op. Drie embryo’s werden verkocht voor 11.000 euro en het embryo van Douglas uit de moeder van wereldkampioen Zenith SFN ging voor 10.000 euro onder de hamer. Kijk hier voor de prijzen van de springveulens.
Kijk hier voor alle prijzen van dressuurveulens.