Gisteren raakte bekend dat Zenith is teruggekocht door het SFN, die het laatste bod had van €850.000,-. Vlak na het sluiten van de veiling kwamen de eerste berichten vanuit Barcelona, waar het Nederlandse team op dit moment verblijft, dat de ruin niet verkocht zou zijn geworden.

Nu blijkt dat het de Amerikaanse familie Porter is die het voorlaatste bod heeft uitgebracht op Zenith. Beide zonen Lucas en Wilton zijn in Europa zeer actief in de springsport. De beide zonen worden begeleid door Jeroen Dubbeldam. Porter zou hebben geboden tot €800.000,-, waarna het tegenbod kwam van €850.000,- waarop er telefonisch contact werd gezocht met de familie Porter of ze een nieuw bod zouden willen uitbrengen.

Hierop kreeg Porter het vermoeden dat ze de enige bieder zouden zijn, met enkel het SFN als tegenpartij, hierop zou hij het bieden gestaakt hebben.

Porter is op zoek naar een goed opgeleid Grand Prix paard voor zijn oudste zoon Wilton. Indien Porter via de onderhandse verkoop alsnog besluit een bod uit te brengen op Zenith, kan het zijn dat deze bij Dubbeldam op stal zal blijven staan.