Op vrijdag werd de spits afgebeten met de landencompetitie. Hoewel Nederland niet meedeed voor de landenranking, hield Neel Schakel toch netjes de Nederlandse eer hoog. 

Met haar twaalfjarige ruin Edison (v. Vivaldi) kreeg ze van de juryleden een nette 71.583% toebedeeld. Ze bleef hiermee nipt achter de Duitse Saskia Deutz, die met haar Soyala (v; Swarovski) 72.333 kreeg.

Schakel liet de Noorse Hege Storseth met Hoennerups Forse (v. Blue Hors Romanov) ruim achter zich, met 68.875% sloot zij de top drie af. 


Op zaterdag nam Schakel terug het zilver mee naar Nederland. Dit maal had ze bijna 1% achterstand op de Braziliaan Rodolpho Riskalla, die met haar Don Frederic (v. Don Frederico) 73.821% scoorde en zo dus Schakel en haar 72.886% achter zich lieten. 

Deutz sloot ook weer hier het podium af - nu met 71.870%.


Op zondag ten slotte werd de Kür op muziek gereden. Schakel werd door twee van de drie juryleden op de eerste plaats gezet, en dat zou dan ook de eindstand zijn. Met 76.508 liet ze bovendien Saskia Deutz ruim achter zich, die met 74.542% de zilveren plak in de wacht sleept. 

Hege Storseth, ook op vrijdag derde, herhaalde dit huzarenstukje dus in de Kür op muziek. Ze werd door de juryleden beloond met 73.742%. 


Alle resultaten