Woensdag organiseerde Hippisch Verband Putten haar jaarlijkse concours. Overdag was er alle ruimte voor de diverse springrubrieken en vanaf de vroege avond ving het programma aan met rubrieken voor nationaal startende tuigpaarden en hackney’s en vonden tevens de springfinales plaats. Voor de tuigpaarden stond er weer een competitierubriek voor de enkelspannen op het programma.

Niet het vele is goed, maar het goede is veel. Dat gezegde gaat zeker op voor deze competitierubriek. Met vijf deelnemers was de rubriek niet groot, maar de kwaliteit was dit gelukkig wel! Winnaar werd Danno van Henk van der Sluis. Deze bruine heeft een imposant front, dat iets ondersteund wordt met een opzetje. Daarbij ging hij tevens groots bewegend door de baan. Zijn bijzonder opvallende verrichting kon hij nog niet tot het allerlaatst volhouden, maar had voldoende credit opgebouwd om als winnaar te kunnen worden geplaatst. Ook indrukwekkend was het optreden van de vorig jaar voor de KWPN tuigpaardfokkerij goedgekeurde Fantijn van gebroeders Van Manen die zich luchtig op eigen benen overtuigend presenteerde in handen van Robbie van Dijk. Fiderose van J.H. Gast werd met Freek Saris op de showwagen de prima derde. De rubriek die dus niet al te groot was kon in één keer geplaatst worden.
In de limietklasse was de bezetting met vijftien paarden maximaal. Na het overrijden van een tussengroep, bestond de kopgroep die gezamenlijk over mocht rijden uit niet minder dan acht aanspanningen. Winnaar werd dekhengst Delviro HBC die in handen van Harry van Middelaar dankzij een rijk front en constante verrichting de jury in zijn voordeel deed beslissen. Hij werd dicht benaderd door Eebert van combinatie Van Beest en Van Manen, gereden door Robbie van Dijk, die in beweging zeker niet minder was, maar wel iets qua constantheid. Beheerst de passen mooi afmakend en rijzend in de voorhand won Business van Gerrit Egberink, gereden door Lambertus Huckriede, de ereklasse. Brandy van het Brandy Consortium in handen van Harry van Middelaar gaf in beweging iets toe, maar was ook groots in zijn optreden. Napoleon van Jack Verdonk naderde in handen van Johan Borkent dit tweetal steeds dichter naarmate de finale vorderde, om uiteindelijk niet voor hen onder te doen. Stuurboord Landzicht ronde in handen van Mark de Groot de finale af met een vierde plaats. Bij de tweespannen was de harmonie tussen PrimeVal Wizzkid’s Gonda en Varanno in handen van Derk Jan Mekkes opvallend en dat leverde hen de winst in deze klasse op. Alfredo en Zilver met Lambertus Huckriede wonnen dit seizoen al regelmatig, maar moesten nu hun meerdere erkennen in het hiervoor genoemde span. In de damesklasse kon Business nogmaals met oranje getooid worden en dat gebeurde in de vertrouwde handen van Anneke Huckriede. Cobien van Boven reed Henk Fikse’s Wild Rose F naar een keurige tweede plaats. Van de vijf langspannen reed Henk Hammers overtuigend Briljant en Saturday naar de eerste plaats en werden Wizzkid’s Gonda en Varanno met Derk Jan Mekkes de aansprekende nummer twee.

De hackney’s kwamen als eerste in actie in de limietklasse grote maat. Hierin ontspon zich een mooie strijd die in het voordeel van Chestnut’s Real King van Jack Verdonk, gereden door Johan Borkent, uitviel. De bruine was mooi verheven in het front en was imponerend in beweging. Magic Eclipse Flash Dance met Peter van Nispen boekte de laatste tijd meerdere overwinningen, maar moest Real King nu voor laten gaan. De limietklasse kleine maat telde maar liefst vijftien deelnemers, waarvan de jury er zeven uitnodigde voor het over rijden. Here I Am van gebroeders Van Wanrooij, gereden door Els d’ Achard, toonde rondom zeer veel beweging, een mooie houding en dat in een fraaie regelmaat. Here I Am won en bleef zodoende de inmiddels welbekende Madonna van George Borkent voor. Ook in de ereklasse grote maat werd een finale verreden en wel met de beste vier van dat moment. Magic Wentworth Ebony van gebroeders Van Nispen met Lambertus Huckriede als rijder, maakt steeds in beweging veel indruk en heeft daarbij het front er goed op. Met zijn sterke bewegingen bleef hij Shanie Strikeler van Jan van der Westen voor en ook Sir Arie van André Veltkamp en Secret’s Jesse James met Patrick Hoogerwaard konden niet tegen hem op deze dag. Magic Hallmark, gereden door Peter van Nispen, zorgde in de ereklasse kleine maat voor een verrassing. Sinds dit seizoen wordt Hallmark in Nederland uitgebracht, na een indrukwekkende carrière in Engeland. Als combinatie zijn pony en rijder inmiddels goed naar elkaar toe gegroeid en was Hallmark bijzonder indrukwekkend in zijn optreden, maar zeker ook dankzij zijn luxe hals weet de donkerbruine de ogen op zich gevestigd te krijgen. Wie ook al vele jaren de ogen op zich gevestigd weet te krijgen is multi-kampioen Magic Victory, eveneens eigendom van de broers Van Nispen en gereden door Lambertus Huckriede. In beweging was deze zeker niet de mindere, maar het totaalplaatje van de winnaar is even verfijnder. Leyrun Headliner met Werner Sweens was goed voor plaats drie, gevolgd door Heartland Bust Your Buttons met Rob d’ Achard, Heartland Look at Me met Anneke Huckriede en Highway’s Spring, nu gereden door Robbie van Dijk.
De damesklasse werd wel gewonnen door Magic Victory en dit deed hij in handen van Anneke Huckriede. Leyrun Headliner in handen van Ilse Sweens was de nummer twee en bleef Five Oaks Discovery van Piet Graumans in handen van Yvonne van Velsen voor. Deze drie reden tezamen over. Leyrun Bandito en Leyrun Miss Blue wonnen met eigenaar Werner Sweens de drie deelnemers tellende tandemrubriek. Heartland Pocket Rocket en Magic Look at Me volgden met Lambertus Huckriede op de tweede plaats.