“Ik ben altijd al verliefd geweest op het springen, maar naast de passie voor het rijden wilde ik ook een groot gezin hebben. Ik wist dat het een zware rit zou worden,” deelt Zanotelli aan het begin van de aflevering, waarmee ze de toon zet voor een verhaal dat zowel oprecht als vol vastberadenheid is.

Gedurende de aflevering reflecteert Angelica op de moeilijkheden waarmee ze te maken kreeg na elke zwangerschapsverlof, telkens weer helemaal opnieuw moeten beginnen in de sport die ze liefheeft en haar weg terug naar de top vechten. Toch onthult ze dat de grootste uitdaging niet het terugkrijgen van haar fysieke conditie was, maar eerder het gebrek aan tijd om in beide werelden uit te blinken. “Wanneer ik bij de kinderen ben, probeer ik een echt goede moeder te zijn. En als ik op het paard zit, wil je het voor 100% doen,” legt ze uit, waarmee ze benadrukt hoe intens de focus moet zijn om zowel als moeder als atleet succesvol te zijn.

De aflevering bereikt een hoogtepunt wanneer Zanotelli het eeuwige gevecht om balans bespreekt—een uitdaging die velen zullen herkennen. “Balans is een obstakel dat moeilijk te overwinnen is. Omdat we maar een beperkt aantal uren in een dag hebben. Als je moeder wordt, begrijp je dat het twee levens zou kosten om alles te doen. Als je altijd naar alles streeft, verlies je de focus. Je moet leren je op één ding tegelijk te concentreren, en dan zie je je doel duidelijker,” adviseert ze, waarbij ze wijsheid deelt uit haar eigen ervaringen.

Zanotelli’s reis heeft ze niet alleen afgelegd. De aflevering werpt een licht op de cruciale rol die haar man, mede-topruiter Marlon Modolo Zanotelli, en haar familie hebben gespeeld in het ondersteunen van haar ambities. “Ik zou het nooit alleen kunnen doen. De steun van mijn man was heel belangrijk. Hij moedigde me altijd aan na elke terugkeer, en de familie helpt met de kinderen wanneer wij aan het rijden zijn,” zegt ze, waarbij ze het teamwork benadrukt dat haar succes mogelijk maakt.

Naarmate de aflevering emotioneel zijn hoogtepunt bereikt, zien de kijkers Zanotelli’s buitengewone prestatie in de arena, aangemoedigd door haar man en drie kinderen. “Mentaal moet je leren hoe je de focus kunt verleggen. Ik ben meer een moeder dan een concurrent, maar mijn doel is om een Longines Global Champions Tour Grand Prix te winnen,” verklaart ze, waarbij ze haar onverzettelijke ambitie onthult, ondanks de vele eisen die aan haar tijd worden gesteld.

Zanotelli sluit af met een krachtige boodschap die ver voorbij de wereld van het springen reikt: “Het leven is als springen. Respecteer je kostbare tijd, richt je aandacht, en je zult de juiste balans vinden tussen de verschillende doelen in je leven.”

‘De Balans Vinden’ is een boeiende aflevering die iedereen aanspreekt die probeert meerdere passies en verantwoordelijkheden in balans te brengen. Het verhaal van Angelica Augustsson Zanotelli is een bewijs van de kracht van focus, steun en het onophoudelijk nastreven van je doelen.