Fusain du Defey maakte naam in de springsport, waar hij jarenlang uitblonk onder het zadel van ruiter Michel Faumont, waar hij uitgroeide tot een vaste waarde binnen de sport. “We zullen ons Fusain herinneren als een uitzonderlijk getalenteerde springpaard, altijd stijlvol en met een enorm respect voor zijn ruiter,” aldus Lafargue.

De hengst, een Anglo-Arabier van Phosph’Or en Jacinthe du Maury, laat een indrukwekkend erfgoed achter in de fokkerij. Hij heeft meer dan 650 nakomelingen voortgebracht, waarvan een tiental zich hebben bewezen op het hoogste niveau in de sport. Enkele van zijn bekendste nakomelingen zijn onder andere Api du Libaire, het toppaard van Maxime Livio, en Quelstar du Vic Bilh, succesvol in het internationale circuit onder Alexandra Francart.

Hij wordt ook geroemd als vader van uitstekende moederdieren, zoals blijkt uit de prestaties van paarden als Drako de Maugré en Serise du Bidou. Zijn nalatenschap zal nog vele generaties voortleven in de fokkerij en de paardensport.